SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Sajtóértesülések szerint a Magyar Nemzeti Bank elnöke egy olyan várbeli luxuslakást használ, amelynek tulajdonosa Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, aki egyben az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója is. A lakás piaci bére becslések szerint havi 1 millió forint, bár azt jelen pillanatig nem tudni, hogy a jegybank elnöke fizet-e egyáltalán bármennyit is. Ha nem fizet, az már büntetőjogi kategória, felveti a vesztegetés gyanúját.
Az MNB a pénzügyi szervezetek állami felügyeletét is ellátja. Ilyen módon Matolcsy György olyan szereplőtől bérel lakást, lép vele üzleti kapcsolatba, akit egyébként felügyelnie, szabályoznia kell, illetve konfliktusokba kerülhet pénzügypolitikai lépések során. Ezért a következőket kérdezem. Matolcsy György használja-e az Országház utcai, a Patai Mihály vagy valamely cége tulajdonában álló lakást? Fizet-e Matolcsy György bérleti díjat, és ha igen, mennyit?
A pénzügyi szervezetek felügyeletét ellátó állami szerv vezetője az LMP álláspontja szerint nem lehet olyan ember, aki ilyen szoros kapcsolatot ápol, üzleti kapcsolatot tart fenn a felügyelt szervezetek szövetségének elnökével és az egyik felügyelt bank vezetőjével. Ez elfogadhatatlan. Ezért azt kérdezem harmadsorban, hogy ezek után lemond-e Matolcsy György. Válaszát előre is köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me