LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy a magyar kormány és azt gondolom, minden budapesti és minden magyar választópolgár abban érdekelt, hogy a magyar metróvonalak biztonságosan működjenek. Ismeretes az, hogy a magyar adófizetők, az európai adófizetők és a magyar kormány mekkora anyagi áldozatot vállalt annak érdekében, hogy a 4-es metró elkészüljön, és ismeretes az is, hogy készek vagyunk jelentős bankgaranciát, fedezetet és kezességet vállalni annak érdekében, hogy a 3-as metró anyagi föltételeit részben vagy ha kell, még ennél is jelentősebb százalékban tudjuk finanszírozni, mint ahogy eddig tettük. Tehát mi a fővárosnak készek vagyunk mindenben segíteni annak érdekében, hogy a 3-as metró fölújításra kerüljön. Természetes törekvése a főpolgármester úrnak, hogy ez minél hamarabb következzen be, hiszen a 3-as metró műszaki állapotával kapcsolatban jogosak az aggályok. Ön, aki naponta használja, valószínű, hogy pontosan látja azt, hogy milyen veszélyforrások vannak.
Szeretném azt jelezni önnek, hogy az első lépés, amely megtételre került és amely vitát váltott ki, az egy közbeszerzési eljárás, amely a 3-as metró vonalpótló autóbusz beszerzésére vonatkozik. Itt szeretném a félreértéseket megcáfolni, illetve eloszlatni, tekintettel arra, hogy a Volán pályázott a 3-as metró vonalkiváltására. Tehát a 3-as metrót pótló buszokat a Volán szeretné biztosítani mint százszázalékos állami tulajdonban lévő vállalat. Nem hiszem, hogy bárkinek normális ésszel kifogása lehet az ellen, hogy az állam megpróbáljon a fővárosnak ezzel is segíteni. Természetesen a Volán arra fog törekedni, hogy Magyarországon gyártott és magyarok által előállított autóbuszokkal lássa el ezt a feladatot.
A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban keresztbehúzta mind a kormány, mind a főváros számítását, mert a közbeszerzési eljárást törvénytelennek nyilvánítva fölfüggesztette azt. Egyébként pedig jelzem önnek, hogy X. hónap 6-án a budapesti 3-as metróvonal rekonstrukciójához tartozó középső vonalszakasz állomásai felújítási munkájának kivitelezési kiegészítő tervezésének közbeszerzési eljárása lezárult, az ajánlatok bontása megkezdődik X. hónap 6-án.
Ismertetem a következő lépéseket a maradék egy percben majd, elnök úr. Itt van, direkt legyűjtettem, hogy milyen közbeszerzés van folyamatban, és mikor melyiknek lesz várhatóan eredménye. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me