GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Való igaz, hogy vannak olyan peres ügyek, amelyeknek tényleg, elvileg nem látszik a vége, de ezek nem egészen olyanok. Itt előbb-utóbb nyilván ennek vége kell hogy legyen, sőt a kormánynak arra kellene törekednie, hogy azokat a kiskapukat csukja be, ha vannak, amelyek miatt ezek mind nem zárhatók le.
A másik: az itt érintetteknek nem jó megoldás az, hogy majd az NFA-n keresztül hozzájutnak ezekhez a földekhez, mert a jelenlegi NFA-szabályozás nem ad lehetőséget magánszemélynek ingyenes juttatásra, illetve arra se ad lehetőséget… - a jelenlegi szabály az, úgy tűnik, hogy 3 hektár fölött most már nem is lesz eladás, most legalábbis ezt látjuk, és itt azért ennél nagyobb területről is szó van. Én most is azt gondolom, ezt úgy lehetne megoldani, hogy a folyamatban lévő peres ügyeket ki kellene venni ez alól a folyamat alól, és onnantól kezdve ez a jogsérelem biztosan nincsen, a többi dolgot meg lehetne vinni tovább. De vannak nagyon jól képzett jogászok nyilván, akik ezt pontosan meg tudnák oldani, hogy ennek a körnek kára ne legyen.
Én azt nem tudom, hogy a Vhr.-ben ezt meg lehet-e oldani, nem valószínű, de mindenképpen megoldást kell keresni, mert ez egy előre látható folyamat, és szándékosan nem okozhat, értem én, hogy ez nem szándékos, de gondatlanságból se okozhat a Magyar Országgyűlés kárt olyanoknak, akiknek ez a problémája, tudottan ez a problémája, és ezt előre jelzik ráadásul több csatornán keresztül: ombudsmanon keresztül, kérelmen keresztül, amit ki is osztottunk, mindenki elolvashatja, tehát ez nem egy légből kapott dolog.
Erre megoldást kellene találni, úgy gondolom, és azért vagyunk itt, hogy próbáljunk erre megoldást találni. Ezért javasoltam én tegnap, hogy ne szavazzunk róla, adjuk meg magunknak még az a két hetet, ami még a köztársasági elnöki beadványban is megvan. Két hét alatt lehet hozni ebbe egy olyan passzust, amely ezt a konkrét problémát kezeli, és onnantól kezdve senkinek nincsen rossz szájíze ezzel a törvénnyel kapcsolatban.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me