GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tukacs képviselőtársam a törvénytervezethez kapcsoltan szigorúan vetten elmondta mindazt, amit el kellett mondani, ezért annak megismétlésébe én nem bocsátkozom. Viszont két kiegészítő mondatot szeretnék mondani.
Az egyik kapcsolódik ahhoz, amiről Teleki képviselőtársam szólt. Az országban óriási mértékű az ellátásbeli különbség. Félelmetesen nagy leterheltség mellett dolgoznak az egészségügyben szerepet vállaló emberek. Nemcsak az ápolókról, hanem az orvosokról, és adott esetben olyan szintű leterheltségről, ami a hibázás lehetőségét is sajnos magában hordozza. Ezen is változtatni kell! Tehát akkor, amikor egyetemi kórházakról vagy az orvosok gyakorlati képzéséről, továbbképzéséről, minőségbeli eltolódás eléréséről beszélünk, akkor ennek nyilván a financiális hátterét is meg kell teremteni. De nemcsak adott intézmények tekintetében, hanem általában vetten az ország szinte minden területén, azért, hogy az ellátásbeli különbségek minimalizálódni tudjanak.
A másik gondolat, amiről szólni szeretnék, Harrach képviselőtársam szólt róla, a bérfejlesztés fontosságáról. Egyetértek. Rettentően fontos, csak nem négy év távlatában, négy lépcsőben, majd 2017 végén, ’18-ban meg ’19-ben. Ha ez a kormány valamit tenni akar, akkor tegye meg a saját időszakában!
Államtitkár Úr! A fogyó úgymond elvándorlási szándék tekintetében pedig annyit szeretnék mondani, hogy persze, ha már a korábbi esztendőkben nagyon sokan elhagyták az országot, akkor nyilvánvaló, hogy egyre kevésbé fogyni fog azoknak a száma, akik a későbbiekben el kívánják hagyni. De azért még e tekintetben is van tennivalója a kormánynak, azt gondolom. Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me