DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Először is köszönöm szépen a pozitív hozzáállását a Háznak ehhez a kérdéshez.
Azért nem tudok elmenni szó nélkül… Nem szó nélkül; nincs semmi bajom Kulcsár képviselő úr hozzászólásával. Szeretném arra emlékeztetni, hogy annak idején Hende Csaba miniszter úr is és most Simicskó István honvédelmi miniszter is nagy súlyt fektet a határon túli hadisírokkal kapcsolatos kérdéskör tisztázására. Ha jól tudom, mert annak idején a felvidéki ügyekben kellett bemennem a HM-be, egy külön főosztálya van a Honvédelmi Minisztériumnak, amelyik ezt intézi. De azt megígérem, hogy ennek a jegyzőkönyvnek a másolatára fel fogom hívni Simicskó István frakciótársam figyelmét, mert nagyon pozitívnak látom ezt az igényt.
A másik pedig, ami Horthy Miklóssal kapcsolatos, csak egy személyes megjegyzést tudok tenni. Én az újratemetésen Kenderesen személyesen részt vettem annak idején. (Dr. Gyüre Csaba: Mi is!) Egy kereszténydemokrata küldöttséggel voltunk jelen. De csak egyet tudok kérni - és ez a tisztem ebben a pillanatban -, azt, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia magyar tengerészeinek emléknapja és az emlékműve tekintetében a határozati javaslatot támogassák.
Még egyszer köszönöm a pozitív hozzáállást, és remélem, hogy a Ház is meg fogja ezt szavazni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me