DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen. Válaszolni szeretnék. Megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyek nem rám, hanem a médiahatóságra vonatkoznak, értelemszerűen nem akarom és nem is tudom megválaszolni. Úgyhogy a bizottsági ülésen, a részletes vitában ön bizonyára szóban vagy írásban meg fogja rá a válaszokat kapni. Amiket még itt a végén feltett, még egyszer hangsúlyozom, tartalmi kérdések.
Nem szerencsés, ha a Parlament falain belül vagy azon kívül is akár parlamenti képviselők az egyes sajtóorgánumok tartalmát, legyen szó a közmédiáról vagy más által fenntartott sajtóorgánumról, kezdik boncolgatni. Ma sem ez a napirendünk tárgya, és szeretném, ha ez nem is lenne a jövőben sem a parlamenti viták része, hogy kiket hívnak meg, mikor hívnak meg, milyen műsorszerkesztést, milyen műsorpolitikát folytatnak. Az erre vonatkozó törvények egyébként léteznek, az egyenlő tájékoztatás és a kiegyensúlyozottság elvét szem előtt tartva ezeket be kell tartani.
Egyébként azok a jogintézmények is léteznek; ha azt gondolja, képviselőtársam, hogy valami nem teljesül és a médiatörvénnyel ellentétes, akkor megvannak azok a jogorvoslati formák, amelyekkel, azt gondolom, parlamenti képviselőként joga és kötelessége is élni. (Dr. Bárándy Gergely: Teszem is.) Így ezért a tartalmi kérdésekbe semmiféleképpen nem szeretnék belemenni.
És még egy utolsó gondolat, hogy miért a Költségvetési bizottság a benyújtó. A jelenlegi szabályozás szerint a média általános függetlenségére való tekintettel, ennek követelményét szem előtt tartva, a törvény erejénél fogva az egységes költségvetés nem lehet része az államháztartás egészének. Ezért törvény erejénél fogva külön kell tárgyalni. Ha pedig a jogszabály így szól, akkor egyetlen dolgot lehet tenni, ami most a Költségvetési bizottságon keresztül a Parlament falai közé került. Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me