SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szeretnék reagálni az előttem felszólalóra, hiszen, ha jól értettem Dunai Mónika szavait, akkor azt mondta, hogy a ’90 előtti állampárt jól tudta, hogy hogy kell hazugsággyárat működtetni, eltüntetni és megszüntetni különböző sajtótermékeket és hasonlókat, és ebben maximálisan igaza van. Azt felejtette el hozzátenni, hogy a ’90 előtti állampárt ezt jól tudta, és a 2010 utáni állampárt ugyanolyan jól tudja, hogy hogy kell megszüntetni sajtótermékeket, és hogy kell hazugsággyárakat működtetni, hiszen elég, ha csak arra gondolunk, hogy az önök kedves barátja, Habony Árpád milyen sajtótermékeket működtet, és ezeket hogy adja ki, és milyen hazugságok jelennek meg ezekben a sajtóorgánumokban.
Aztán azt is mondta Dunai Mónika, hogy szeretne több magyar zenét hallani a rádiókban, mint ahogy ezt Dúró Dóra képviselőtársam is elmondta. Az a különbség egyébként a két felszólalás között, hogy Dúró Dóra elmondta, hogy mi lenne a jó és mi lenne a megfelelő, és ön azt mondja, hogy ön is szeretné, ha több magyar zenét játszanának. Képviselő Asszony! Ön jelenleg a kormánypárt padsoraiban ül. Ne szeresse, tegyen érte! Tegyen érte, hogy minél több magyar zenét játsszanak! Tegyen azért, hogy a törvények olyan törvények legyenek, hogy magyar zenéket játsszanak! Ön nagyon sokat tehetne ezzel kapcsolatosan, hiszen lehetősége van rá jelen pillanatban.
Aztán még egy dolgot meg kell említenem, és csak azért, mert aki esetleg követi a vitát, az nem látja a képviselőket, és nem látja a képviselők arckifejezését egyes eseteknél. Bár mondjuk, Rogán Antal helikopterezésénél voltak összeállítások, ahol lehetett látni a képviselői reakciókat, de egy ilyen vita tárgyalásánál nem annyira.
Ezért szeretném elmondani a jegyzőkönyv számára és azok részére, akik esetleg itt követik a felszólalásokat, csak azt láthatták, hogy Dúró Dóra felszólal, és egyébként én úgy érzem, teljesen normálisan, konstruktívan, és még azt is mondhatnám, hogy mindenféle támadás nélkül - tehát még ennyire sem támadta önöket, mint most én -, mindenféle támadás nélkül próbálta elmondani azokat az érveket, amiken ő úgy gondolta, hogy változtatni kellene. Eközben azt láthattuk, hogy amikor ő arról beszélt, hogy a hírműsorokban - és itt jön az, hogy vajon milyen volt a ’90 előtti állampárt és milyen a 2010 utáni állampárt - 76 százalékban vannak jelen a kormánypárti politikusok és csak 4 százalékban a Jobbik képviselői, akkor Vas Imre a „nektek ez is sok” arckifejezéssel nevetett össze és súgott össze a képviselőtársaival. Tehát ebből az következik, hogy Vas Imre azt szeretné, ha a Jobbik egyáltalán nem jelenne meg a médiában, tehát az a 4 százalék is eltűnne, és akkor megalakulhatna teljesen a ’90 előtti állampárti modell, amire önök egyébként törekednek folyamatosan, és pont a médiát használják fel arra, hogy ezt az egyeduralkodó egypártrendszert Magyarországon továbbra is működtetni tudják.
Van egy rossz hírem egyébként, adhatnak csak 4 százalékot, utasíthatnak esetleg hírműsorokat arra, hogy velünk ne foglalkozzanak, és még nagyon sok mindent csinálhatnak, akkor sem tudják elkerülni azt az önöknek egy véget jelentő tényt, hogy itt Magyarországon még egyszer nem lesz egypártrendszer, és önöket le fogják váltani ebből a kivételes helyzetből, amiben most jelen pillanatban gőgösen és nagyképűen ülhetnek. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me