DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Először nem akartam hozzászólni, de a szájról olvasó és gondolatolvasó Szilágyi képviselő úr felszólalása miatt kénytelen vagyok. Ugye, a személyemet érte egy támadás, aminek semmi köze a napirendhez, amiből aztán nagyon szerencsétlen és nagyon rossz következtetéseket vont le. Mert ha a felkészülési időben arra egypár percet fordított volna, az a napirendi javaslat, amiről beszélt, a bizottság elé került, mégpedig emlékezetem szerint a megadott határidőben. Nem kellett házszabályt módosítani, és a bizottság leszavazta. Úgyhogy, ha egy héttel ezelőtt került volna napirendre, ugyanúgy leszavazta volna.
De azért arra szeretnék hivatkozni, hogy az Országgyűlés bizottságainak ülése a sajtó számára nyilvános, hacsak zárt ülést nem rendel el a bizottság. Itt aljas módon, de ezt csak az új Hír Televízió merte megcsinálni, aljas módon egy távolról hangot is felvevő kamerával jelent meg. Én elkövettem azt a hibát, hogy a bizottsági ülés kezdete előtt 10 perccel megtűrtem, hogy bent legyenek az ülésteremben. (Magyar Zoltán: A kamera hibája.) A bizottsági ülés előtt egy magánbeszélgetést hallgattak le, aljas módon, spionként, és aki ezt felhasználja, az ugyanabba a megítélésbe kerül. (Magyar Zoltán: A kamera üldözi.)
Tisztelt Országgyűlés! Nem ment el a dolog eredménytelenül, mert azóta a bizottsági ülések megkezdése előtt a sajtó nem teheti be a lábát a bizottsági ülésekre, hogy még egyszer ilyen aljas… - magánbeszélgetés jogtalan lehallgatása ne történhessen meg. Ez nem az Igazságügyi bizottságban van így, hanem az Országgyűlés összes bizottságában, mert ez már majdnem az a dolog, mint hogy a paparazzók halálba kergették az angol királyi hercegnőt. Hát szóval, ezt a fajta magatartást, hála istennek, a Ház sajtóosztálya ezzel honorálta. (Farkas Gergely: Nem kell politikusnak lenni.)
Szeretnék visszatérni a népszavazási kérdésre, mert tulajdonképpen ez a lényege a felszólalásnak, hogy olyan indítvány került beterjesztésre, ami A- és B-változat. Szeretném közölni, hogy ebben a kérdésben a kereszténydemokrata frakció a B-változatot fogja támogatni. Remélem, hogy ennek megfelelő módosító indítványt valaki be fog nyújtani a Háznak, és akkor ez az elhatározás érvényre is juthat. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me