DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, az Igazságügyi bizottság előadója: Nagyon röviden szeretnék válaszolni, elnök úr. Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Azok a megalapozatlan blöffök, amelyek itt elhangzottak, azok gyakorlatilag engem csak arra késztetnek, hogy mosolyogjak. Én nem tudom, ellenzéki képviselőtársaim nem nézik meg a közvéleménykutatásokat, ellenzéki képviselőtársaim nem ismerik a jogszabályokat, ellenzéki képviselőtársaim nem ismerik a napirendet. Jelen pillanatban a Kész Zoltán által kezdeményezett napirendről van szó, mégis öt vagy hat felszólalás hangzott el a Házban a földdel kapcsolatban, ami egy következő napirend lesz.
(14.50)
Én csak arra szeretnék kitérni, hogy ha legalább egy ezrelék igaza lenne annak a szerencsétlen, tévútról fölvett következtetésnek, amit az ellenzéki padsorokból hallottunk, akkor ennek a népszavazási kérdőívnek több mint 200 ezer érvényes aláírása lenne, megkönnyítették volna az Igazságügyi bizottság és az Országgyűlés dolgát, mert ebben az esetben nem lenne mérlegelési kérdés, hanem ki kellene írni a népszavazást.
De tisztelettel, arra hivatkozni 8 millió választásra jogosult országában, hogy majdnem 200 ezer ember támogatja, ez azt jelenti, hogy törpe kisebbségben van az a fajta kezdeményezés, amit idehoztak a Ház elé.
Én elmondtam, hogy a KDNP - bár ez nem a zárszóhoz tartozik - milyen álláspontra helyezkedett. Itt várom a módosító indítványokat. Én az elhangzott vitához csupáncsak mint előterjesztő ennyit kívántam hozzátenni.
A véleményem Szilágyi György eszmefuttatásával kapcsolatban változatlan. Egy olyan ember, aki annak a mocsokháborúnak a hasznát magára veszi és fölveszi, annak a véleményét én ugyanennyire tisztelem. Úgyhogy ezzel én részemről a kérdést lezártam. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me