DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Örülök, hogy egyetértünk a versenyképesség fontosságában. Szeretném azért felhívni államtitkár úr figyelmét, bár ahogy mondtam, nem akartam én őt leértékelni, hogy egy jó főkönyvelő alaposságával áll itt a dolgokhoz, de azért van a kormányzati munkának egy olyan vetülete, ami bizonyára ön fölött áll, de negatív, ami megnyilvánul a versenyképességi vizsgálatban.
Én egyetértek azzal, hogy önnek van hatása ezekre a költségvetési mutatókra, de azt is kifejtettük, hogy ezen belül milyen szerkezeti ellentmondások vannak, amelyek rontják a versenyképességet. Viszont amit ön próbál leértékelni - szubjektív mutatókat -, azért erre is van hatása a kormányzati munkának, mert ilyen szubjektív mutatók vannak, hogy kiszámíthatóság. A kormány munkája kiszámíthatatlan a különadók tekintetében.
A bizonytalanság, ki hogyan nyeri a pályázatokat: nem számíthat arra, hogy egy szabad, tiszta versenyben indulhat a pályázatokon, mert egy durván protekcionista gazdasági megközelítés van. Az önök fő közgazdásza, aki most a Corvinus Egyetem rektora, még ki is fejtette, hogy amit az újságírók korrupciónak neveznek, az a Fidesz gazdaságpolitikájának a lényege (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van!), nevezetesen, megteremtené a nemzeti burzsoáziát, de ez ezzel a következménnyel jár, hogy a versenypiac szereplői leértékelik az országot. És lehet, hogy csak hat helyet estünk vissza, de a tendencia az, hogy visszafele esik Magyarország és nem javul, és ez megmutatkozik a beruházások hiányában. Tehát azok az elmaradt beruházások, amelyek ebben az időszakban nem valósultak meg, az már egy rögzült kár, tehát önök a leszakadást erősítik ezzel. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me