GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Megtisztelő, hogy az elnök úr hiányol maga mellől a pulpituson. Igyekezem majd eleget tenni a kérésének is.
Tartalmi dolgok, Banai Péter Benő államtitkár úr. A Magyar Szocialista Párt egyértelmű álláspontja az, hogy mindenkinek, akinek csak mód és lehetőség van rá, munkát kell adni, Magyarországon. Magyarországon, államtitkár úr! (Bangóné Borbély Ildikó: Így van!) Nem elhajtani, elküldeni, elzavarni, olyan helyzetet teremteni… (A hátraforduló Banai Péter Benő államtitkár felé:) Ne nézzen! Ne nézzen, gondolkodjon! (Banai Péter Benő: Köszönöm a kedvességét!) ….ebben az országban, olyan helyzetet teremteni, ahol nem tudják az emberek megélni az életüket. (Banai Péter Benő: Nem fordulhatok háttal, ha hozzám beszélnek! - Bangóné Borbély Ildikó a Fidesz padsoraira mutatva: Ott nincs kit nézni!) Mondom, olyan helyzetet kell teremteni, ahol meg tudják élni az életüket, ahol nem 47 ezer forintos közfoglalkoztatotti bért adnak a kezükbe, vagy jelen időszakban 52 ezer forintosat, meg ahol nem kiszolgáltatott helyzetet teremtenek a számukra.
Nézze meg, hogy az emberek messze döntő többsége milyen jövedelmi viszonyok keretei között éli ma az életét! Államtitkár Úr! Ne a felső százezerben gondolkodjon állandóan! Ne abban a 200-300-500 ezer főben, aki tényleg meg tudja élni az életét tisztességes módon! Azokról kezdjenek el gondoskodni, akik nem tudnak ebből a jövedelmi szintből tisztességes módon megélni, mert nem lehet!
A számtan? Elmondtam önnek, hogy miért nem jön ki. Nagyon egyszerűen: felvázoltam tételesen, ha kell, újra elismétlem, ha kell, megtanulhatjuk együtt, azt akarom, hogy világos legyen ön előtt - azt akarom, hogy világos legyen ön előtt -, hogy nem hazudozni kell összevissza, nem csúsztatni kell összevissza. Vállalják fel azt, ami a tényszerű: a gazdaságban nem csináltak semmit, a gazdaságban nem teremtettek új munkahelyeket. (Farkas Sándor: Ez nem igaz!) A gazdaságban teremtettek a határon kívül mások, akiket beleszámítanak a statisztikába.
Ha teremtődött a gazdaságban munkahely, ugyanúgy megszűnt munkahely a gazdaságban, ezek kompenzálták egymást. Nem új bővületet, nem új többletet hívott életre. Ezért mondom azt nyugodt lelkülettel, hogy nem belehazudni kell az emberek szemébe. (Földi László: Lejárt a két perc!) Tehát nem manipulálni kell, hanem felvállalni tényszerűen a dolgokat. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me