DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Nem követem rendszeresen a Heresznye településen történteket, de az a stílus, ahogyan ön egy ember haláláról beszél, méltatlan és nélkülözi a kegyelet legkisebb szikráját is.
Ha jól értem, akkor egy elsőfokú döntésről van szó, éppen ezért ebben a kérdésben az igazságszolgáltatás az illetékes, nem pedig a kormány, pláne nem a törvényhozás. Egy folyamatban lévő tárgyalás nem tartozik a kormány hatáskörébe, ettől függetlenül, ha valaki törvénytelenséget követ el, azért felelnie kell. Ezt gondolom.
Ön, ha jól idézem fel, szocializációs sémákról és polgári erényekről beszélt. Ha már itt vagyunk, hadd tegyek már fel néhány kérdést! (Dr. Bárándy Gergely: Itt csak mi kérdezhetünk, önnek válaszolnia kell!) Hogyan fér bele ebbe az, hogy a Jobbik egy idősebb képviselője kiskorú fiatal lánnyal létesített kapcsolatot? Az ügyet még a párt etikai bizottsága is tárgyalta. Nagyon jól tudja, hogy miről van szó. Hogyan fér bele az, hogy ha már vidéki településekről van szó, van egy Jobbik-közeli darutollas mintapolgármester, aki ellen legalább öt ügyben zajlik nyomozás? Van ezek között sikkasztás, hűtlen kezelés és zaklatás is. Önök ezzel az emberrel parádéznak országszerte. Önök tiszta közéletről beszélnek a felszólalásaikban, de közben fetrengenek a mocskos ügyekben, rendre a baloldali pártokat kopírozzák, többek között azt az SZDSZ-t, amely állandóan mindenkit elhatárolódásra hívott fel mindenkitől. Biztos nagyon jól tudják, hogy ezt miért teszik. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me