DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Főügyész Úr! Az elmúlt héten megindult a Quaestor-ügy tárgyalása, amelyikről ön itt a parlamentben is azt mondta, hogy ez az önök számára egy igazi siker. Azt gondolom, hogy ez egy elég cinikus kijelentés, annak fényében is, hogy a nyáron közel álltak a bukáshoz, mert nem voltak képesek igazán a tárgyalás kezdetéig egy olvasható és feldolgozható formába hozni a vádiratot. De cinikus azért is, mert tudjuk, hogy ebben az ügyben emberek mentek tönkre, sorsok mentek tönkre, és ehhez képest maga a nyomozás és a vádirat rengeteg kérdést hagy nyitva. Nagyon sok lenne, ehhez két perc nem elegendő, ugyanúgy a válaszhoz sem.
Három dolgot szeretnék megkérdezni. Miért nem foglalkozik a felügyeletek felelősségével a vádirat? Hiszen önökön kívül és a kormány képviselőin kívül szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a felügyeleteknek mekkora felelőssége van ebben a dologban, hogy ez kialakulhatott.
A második kérdés: a vádirat szerint Tarsoly Csaba egy hosszú folyamat eredményeként összesen 1,2 milliárd forintot vett ki magáncélra a cég-csoportból. Ez az 1,2 milliárd forint nagyon nagy összeg, és nyilván a károsultakat is nagyon érdekli, hogy hol van ez a pénz. A károsultakat érdekli, de úgy tűnik, hogy önöket nem érdekli, nem derítették ki. Azt gondolom, hogy ha sikeres lenne ez a nyomozás, akkor önök azt is meg tudnák mondani, hogy ez az 1,2 milliárd hol van.
A harmadik kérdés pedig az, hogy miért nem hallgatták meg Tarsoly úr titkárát, Mikuska Zoltánt, hiszen azt gondolom, hogy ha valaki, akkor ő azért jelentős információkkal bírhatott volna. Remélem, hogy nem azért, mert ön megkérdezte az ön lányát, és ő azt mondta, hogy Mikuska úr nem tud semmiről. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me