DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Ön a múlt heti kormányinfón azt mondta, hogy két politikusról tud, akik 2006 óta a feleségük vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozták: Orbán Viktor és ön. (Lázár János: 2010 előtt.) Azt mondta, hogy 2006 óta két olyan politikusról tud, akik ezt nyilvánosságra hozták.
Szeretném arról tájékoztatni a miniszter urat, hogy a Jobbik képviselői az elmúlt két évben - kivétel nélkül mindannyian - a velünk egy háztartásban élő hozzátartozóink vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hoztuk.
Emellett Rogán Antal még frakcióvezetőként azt mondta, azt ígérte, hogy a Fidesz képviselőcsoportja 2015 tavaszára elkészít egy törvényjavaslatcsomagot a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatban. Úgy látszik, hogy kecskére bízták a káposztát, mert ez a vagyonnyilatkozati törvényjavaslat nem készült el. Rogán Antal azt is mondta akkor az Indexnek, hogy ez tartalmazni fogja azt, hogy nemcsak a képviselőknek lesz kötelező vagyonnyilatkozatot tenniük, hanem a politikai elit minden tagjának. Emellett nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a hozzátartozók vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra fogják hozni. Ezzel mindegyikkel egyetértünk, mégsem nyújtották be ezt a javaslatot. Mi most a Ház elé terjesztettünk egy törvényjavaslatot, amely többek között ezeket is tartalmazza.
Emellett fel kell hívnom a figyelmet arra is, hogy a XXI. században egy országgyűlési képviselőtől elvárható lenne az elektronikus vagyonnyilatkozat benyújtása. Kérem miniszter urat, indokolja meg, hogy 2016-ban miért jobb a kézi vagyonnyilatkozat-kitöltő rendszer, mint az elektronikus vagyonnyilatkozat-kitöltő rendszer? Miért nem tartják indokoltnak? Mivel a törvényjavaslat benyújtása elmaradt, miért nem tartják indokoltnak, hogy a hozzátartozóké is nyilvános legyen, és miért nem tartják indokoltnak, hogy például a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok is nyilvános vagyonnyilatkozatot tegyenek?
Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me