DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Azért bátorkodtam önnek kérdést feltenni, mivel a kormányinfón ön volt, az, aki erről a kérdésről beszélt, ezért tettem fel az azonnali kérdést. Számos nemzetközi példát említett, illetve nemzetközi összehasonlítást. Úgy gondolom, hogy a jogalkotásban az elsődleges kérdés, amit fel kell tennünk, hogy mi a jó szabályozás, függetlenül attól, hogy most más nemzetközi példákban miket találunk meg.
Ha a magyarországi helyzetet, a magyarországi közbizalmat vesszük alapul és a magyarországi közpénzekkel való bánásmódot, akkor úgy látom, hogy igenis indokolt az, hogy a házastársak, a hozzátartozók vagyonnyilatkozata is nyilvános legyen azért, mert Magyarországon az a gyakorlat - az elmúlt időszakban számos példát láttunk erre -, hogy közeli hozzátartozók nevére íratnak rá egyébként képviselők olyan vagyont is, ami valójában az ő vagyonunk, éppen azért, mert ez nem nyilvános; és ez lehetőséget ad arra, hogy akár illegálisan megszerzett vagyonokat is el tudjanak rejteni a közvélemény elől.
Ráadásul arra is volt példa, hogy időközben módosították a képviselők a vagyonnyilatkozatukat, és azt, hogy módosították, nem tüntették fel, illetve Rogán Antal például (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) úgy egészítette ki a vagyonnyilatkozatát, hogy nem időközben megszerzett vagyonról van szó, hanem abban az időpontban is a rendelkezésére állt ez a vagyon, amikor a gyakorlatilag hamis tartalmú vagyonnyilatkozatát tette. (Taps a Jobbik padsoraiban. - Dr. Varga László: Megnőtt a lakása. - Lázár János: Nem nyilvános.)
(14.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me