FÖLDI LÁSZLÓ

Full text search

FÖLDI LÁSZLÓ
FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar borágazat sikeresnek mondható, a hazai polcokon egyre több magyar bor van jelen, és méltán számíthat ilyen elismerésre a magyar bor külföldön is. Hazánkban 22 borvidéken mintegy 80 ezer hektáron folyik szőlőművelés, ezáltal a szőlőbor ágazat sok-sok család megélhetését biztosítja.
Az már régóta köztudott, hogy a jó minőség a legjobb reklám. Ennek ellenére mind a belföldi kereslet növelése, mind az export szélesítése érdekében szükség van keresletnövelő akciókra. (Mirkóczki Ádám: Meggyőztél minket! - Derültség a Jobbik padsoraiból.) Ilyen lehet például az „Országos borkiválóság” kóstolóprogram, amelyben a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt borászati iskolák tanulói segítik a fogyasztói választást.
Természetesen nem szabad elfeledkezni a minőség folyamatos szinten tartásáról és javításáról sem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), és biztos vagyok abban, hogy ezért az ágazatban dolgozók és az agrártárca is sokat tesznek.
Tisztelt Államtitkár Úr! (Az elnök újból csenget.) A bor mint hagyományos magyar ital versenyképességének növelése és az ágazat további fejlődése érdekében milyen eszközökkel segíti a kormány a szőlő- és bortermelőket? Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me