DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagyon nagy szerencse, hogy száz évvel ezelőtt erős falakat építettek ennek az épületnek, azt hiszem, amikor a szocialistákat halljuk szónokolni az egészségügy területéről.
Tisztelt Képviselő Úr! Csak hogy tisztán beszéljünk: önök elvettek minden egészségügyi dolgozótól 8,3 százaléknyi, egyhavi bért. Mi 2012-13-ban 27 százalékot növeltünk, idén szeptember 1-jétől 107 ezer forinttal növeltük. Ez az alapbér, a mozgó-bérelemek ugyanilyen arányban nőnek. A jövő évben pedig további 100 ezer forinttal nő. Ez összesen 207 ezer forint. Ez már egy olyan összeg, amit orvosok, mások meg tudnak érezni a fizetésükön. Olyan mértékű növekedés, amelyet önök nemhogy nem léptek meg, önök pont a fordítottját csinálták: elvettek bért. Utána felállnak itt, és azt mondják, hogy a kormány csak 207 ezer forinttal növeli két év alatt az orvosok, szakorvosok fizetését a kórházakban, és ez nem elegendő.
Tisztelt Képviselő Úr! Önök, akik elvettek fizetést, ne beszéljenek arról, hogy kevés lenne 207 ezer forintnyi fizetésemelés az orvosok esetében! (Gúr Nándor: És akkor miért kevesebb a gyakornokok pénze? Arról beszélj! - Az elnök csenget. - Taps a kormánypárti padsorokban. - Gúr Nándor: Hab-la-tyolsz összevissza!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me