POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Jó néhány megállapításával vitatkoznom kell. 2013 óta javulnak azok a mutatók, amelyekkel a szegénységet jellemzik. 2013-ra sikerült megfordítanunk azt a trendet, amelyet a növekvő szegénység jellemzett, és azóta a szegénység elleni harcban lépéseket tettünk, eredményeket tudtunk elérni. A lakásukban megfelelő fűtés hiányában szenvedők száma ez alatt az időszak alatt a mérések alapján 450 ezerrel csökkent.
A lakhatási feltételek biztosításával, az ahhoz szükséges segítséggel kapcsolatban is el kell mondanom, hogy az önkormányzatok által biztosított települési támogatás minden esetben lehetőséget ad arra, hogy a települések, ismerve a saját lakosságukat, ismerve a rászorulókat, a szükséges támogatást megadják.
El kell azt mondanom, hogy a segélyezési rendszer átalakítását követően a közel 3200 önkormányzatból mindössze 167 önkormányzat pályázott szociális támogatásainak a kiegészítésére, tehát el tudják látni ezt a feladatukat az önkormányzatok.
(14.00)
Azt is el kell mondanom, hogy az alacsony jövedelműek számára ma már a gyermekek élelmezésében óriási segítséget nyújtunk, hiszen minden rászoruló gyermek a bölcsődés kortól ingyen juthat élelemhez, az iskolában felmenő rendszerben a tankönyveket ingyen kapják meg, tehát úgy gondolom, hogy jelentős segítséget kap minden rászoruló család nemcsak a téli megélhetéshez, hanem az egész éves megélhetéséhez.
A szociális tűzifaprogramban egyébként minden 5 ezer lakos alatti település részt vehet, és ezek a települések ma már élnek is ezzel a pályázattal, és a tűzifát időben ki is tudják szállítani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me