KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, válaszoljon nekem egy egyszerű kérdésre: felelőssé tehetők-e a magyar emberek a kormány alkalmatlanságáért?
Amikor márciusban hatályba lépett a hulladékokról szóló törvény azon módosítása, amely létrehozta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t, akkor egyben azt is elfogadta a parlament kormánypárti többsége, hogy ez a szervezet kizárólagosan jogosult a szemétszállítási díjak kiszámlázására.
Azonban erre ez a szervezet, ennek a végrehajtására azóta sem vált alkalmassá, illetve csak mostanra, több mint féléves csúszással. Ezért ezekről a körülbelül féléves szemétdíjakról a sárga csekkek egy összegben kerültek kiküldésre a háztartások részére. Az iskolakezdés után, a fűtési szezon kezdetén a magyar emberek nagy többségének a nagyságrendileg 20-30 ezres pluszteher óriási nagy terhet jelent, és nem biztos, hogy meg tudják fizetni ezt a magyar háztartások.
(13.20)
Különösen azért nem igazságos ez, hiszen nem az ő hibájukból állt elő, hogy egy összegben kell visszamenőleg több mint féléves szemétszállítási díjat megfizetniük.
A terhet annak kellene viselnie, akinek a hibájából az előállt. És itt egyértelműen arról van szó, hogy - egy akár kapkodó, koncepciótlan jogalkotás miatt - a kormány úgy hozott létre egy szervezetet, hogy ugyan rendelkezésére bocsátotta a vezetőknek a milliós havi fizetését, a szolgálati gépjárműveket, csak éppen az alapvető feladat ellátásához szükséges infrastruktúrát nem tette lehetővé: nem volt képes számlát kiállítani az a szerv, amelynek ez lett volna az első számú feladata. Egész egyszerűen egy óriási dilettantizmusról vagy pedig sunyiságról tesz tanúbizonyságot.
Én azt gondolom, hogy a magyar családoknak épp elég teher van a nyakán, éppen elég sokba került nekik az iskolakezdés, éppen elég nagy gondot okoz sokaknak, hogy a téli fűtési költségeit miből fedezze, miből tud fűtőanyagot vásárolni magának; nem szerencsés az, hogy most, ebben az időszakban még egy pluszteher is az ő nyakukra rakódik. Mindeközben, azt gondolom, a kormány eltávolodik a hétköznapi emberek problémáitól. Hiszen miközben önök helikopterrel utaznak és urizálnak, a magyar családok nagy részének lassan a mindennapi betevő falat megszerzése és ennek a fedezetének az előteremtése is egyre nagyobb problémát okoz.
Kérem, államtitkár úr, mondja meg, hogy mi volt az oka ennek a féléves csúszásnak, hogy nem lehetett fél évig a rendes havi szemétszállítási díjakat kiszámlázni, hogy most egyszerre terhelik a családokat ezzel az összeggel. Felelősségre lett-e ezért vonva valaki? Az önök kormányzati kapkodó jogalkotása miatt történt, a szervezet alkalmatlansága miatt történt vagy valami egészen más okból történt? Erre várom a válaszát, és erre várják a választ a magyar családok is. Egyben felhívom a figyelmét arra, hogy ilyenkor a kormánynak és a magyar államnak kellene helytállnia, és megfizetni az így felhalmozódott költségét a magyar családoknak. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me