SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Arról, hogy az önök kommunikációja összevissza volt ebben a kérdésben, Tilki képviselő úr, nem mi tehetünk. Van egy ilyen mondata is Orbán miniszterelnök úrnak, amit ön mondott, meg elhangzott a választások után az is, hogy soha ennyien még nem támogatták a Fideszt. Ez is elhangzott egyébként ebben a vitában.
Sajnálom, hogy elment Vas Imre képviselő úr, mert rá is szeretnék még reagálni… - ó, visszajött, nagyszerű. Meglehetősen olcsó, képmutató és demagóg érvekkel jöttek kormánypárti képviselőtársaink ebbe a vitába. De a vita mélypontját, már nem először, Vas Imre képviselő úr jelentette, aki képes volt odáig elmenni, hogy saját körzetének sikertelen eredményeit, amiért, gondolom, nyilván nem dicsérték meg önt a pártjában, képviselő úr… Meg Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, vagy nem tudom, most éppen az-e, nehéz ezt önöknél követni, Kocsis Máté a polgármester, ön ennek a körzetnek az országgyűlési képviselője, és egész Budapesten ebben a körzetben sikerült a legrosszabb részvételi arányt hozni.
(20.20)
Képviselő úr, ne haragudjon, ez már tényleg mindennek az alja, hogy még ezt is a Jobbikra fogja, hogy azért lett ilyen gyenge a részvétel, mert a Jobbik nem mozgósított kellően ebben a kerületben. Azért ez mégiscsak elképesztő… (Dr. Vas Imre: Én ezt nem mondtam!) Dehogynem! Konkrétan erről beszélt, képviselő úr, ne mondja!
Ami a felszólalásom tárgyát illeti, két dologra szeretném felhívni a figyelmüket, az egyikről sokszor volt szó, a másik témáról kevesebb alkalommal. Az egyik az, hogy mondjuk ki azért világosan - Tuzson Bence is beszélt erről -, hogy ennek a népszavazásnak alkotmányos kötelessége nincs. Nem azért vitázunk most erről a kérdésről, mert ez a népszavazás ilyen kötelezettséget rótt ránk. Ez a népszavazás ugyanis nem lett érvényes. Számos oka lehet ennek, hogy miért nem lett érvényes, többek között egyébként azért nem lett érvényes, mert önök továbbra is erőszakkal és szánt szándékkal távol tartják az urnáktól azokat a százezreket, akik az önöket megelőző szocialista kormányok meg a Fidesz-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája miatt voltak kénytelenek elhagyni az országot. Száz- meg százezer ember él Nyugat-Európában és a tengerentúl, akik számára önök továbbra sem biztosítják, hogy a határon túli magyarokhoz hasonlóan levélben is leadhassák a voksukat. Ennek meg is látszott az eredménye, alig tízezren szavaztak egyébként a külképviseleteken.
Nem adjuk fel ezt a küzdelmet, évek óta ezzel a kérdéssel foglalkozunk, legutóbb nemrégiben szavazták le az ezzel kapcsolatos javaslatainkat, be fogjuk nyújtani még egyszer, mert továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk ezt a diszkriminációt. Az teljesen világos, hogy ezektől az emberektől önök félnek, ezek az emberek, a határon túli magyarokhoz hasonlóan vagy velük ellentétben nyilván nem fognak majd kilencvenvalahány százalékos többséggel önökre szavazni a következő választáson, még akkor sem, ha adott esetben most, ismerve a migránsproblémát, inkább a kormányzat és a Jobbik álláspontjával tudtak volna azonosulni.
S ha már migránsügyről van szó, és örülök, hogy akkor Tilki képviselő úr, sőt Dunai Mónika is itt van, akikkel együtt dolgozunk a Nemzeti összetartozás bizottságában, hadd hívjam fel önöknek és a tisztelt kormánynak a figyelmét még egy problémára, ami nem Magyarországot érinti, de a magyarságot, az pedig az, hogy mi lesz a környező országok magyarlakta településeivel. Ne legyen kétségünk ugyanis afelől - nem látjuk még, hogy mi lesz ennek az egész kvótaügynek a kimenetele, hogyan birkózik meg Európa a betelepítés problémájával -, ha arra kerülne sor, hogy valamilyen módon a szomszédos országok - és beszéljünk konkrétan Romániáról és Szlovákiáról - majd valamilyen módon rákényszerülnek vagy esetleg vállalják migránsok befogadását, akkor afelől legyünk egészen biztosak, hogy úgy fogják majd csűrni-csavarni a vonatkozó jogszabályokat meg számításokat, hogy azoknak a migránsoknak a döntő többségét vagy lényegesen nagyobb arányát egészen biztos, hogy magyarlakta településekre és városokba fogják vinni. Ezzel kapcsolatban, úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb odafigyelésre lenne szükség a kormány részéről, akár már most is. Ne legyenek illúzióink sem a szlovák, sem a román szomszédainkkal kapcsolatban. Egyébként az, hogy ez mennyire így lesz, annak már egy kiváló előjele volt az, hogy az egyik legnagyobb befogadótábort sem máshova, mint Bősre, tehát a magyarlakta terület kellős közepére nyitották meg Ficóék annak idején, tehát ez igenis egy reális veszély.
Ezzel kapcsolatban egyébként hadd említsek meg egy másik érdekes történetet, az pedig az, ami Délvidéken történik. Délvidéken ugyanis már most is történik a magyarlakta falvakba tömeges idegenbetelepítés, egyetlenegyszer nem hallottam, hogy a kormány vagy a kormánypártok részéről ez ügyben bárki felszólalt volna úgy, hogy a Jobbik, személyesen én magam is több alkalommal felvetettük már ezt az Országgyűlésben, méghozzá Koszovóból elmenekült, albán nyelvű, még csak szerbül sem tudó muszlim cigányok betelepítése zajlik magyar falvakba… (Közbeszólás a Jobbik soraiból.) Muszlim cigányok, így van, korábban Martonosra vagy Péterrévére, most éppen Kishegyesre.
Kishegyesre most éppen ötven cigány családot telepítenek be. Ezek olyanok, akiket már Németországból visszatoloncoltak, kaptak négy-öt ezer eurót, ebből tudnak házat venni, és az önök ottani szövetségesei, a VMSZ is meglehetősen kétkulacsos politikát játszik ezzel kapcsolatban, mert miközben kiállnak a kvótareferendum mellett, a VMDK-s Tari Istvánnak azt a javaslatát a Nemzeti Tanácsban viszont nem fogadták el, amely szintén szerette volna kimondani azt, hogy a Nemzeti Tanács tiltakozik a magyarlakta településekre a koszovói cigány-muszlim betelepítés ellen. Erre is azért hadd hívjam fel a képviselőtársaim figyelmét.
Ha Magyarországot meg akarjuk védeni, akkor legalább ennyire fontos ebben az ügyben legalábbis vagy ebben az ügyben is a külhoni magyarság mellett, a külhoni magyarságot érintő hasonló veszélyek mellett vagy ellen is kiállni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me