DR. HADHÁZY ÁKOS,

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS,
DR. HADHÁZY ÁKOS, az LMP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen. Tehát Balla György képviselő volt, aki azt mondta, hogy hülye vagyok, és ráadásul le is… (Derültség. - Közbeszólások a Fidesz soraiból, köztük: …apukájának megmondja! - Az elnök csenget.) Én még nem ismerem önt, nem tudom, a tegezést sem értem. (Balla György: Erre a rövid időszakra kár. - Derültség és felzúdulás a Fidesz soraiban.) Tehát az ország szempontjai alapján megszavazhatnánk, nem fogjuk megtenni, mivel csökkenti az érdekegyeztető képességét, az érdekérvényesítő képességét Magyarországnak.
Akkor, amikor a politikai szempontokat nézzük, ekkor sem fogjuk megszavazni, nem fogunk gombot nyomni, két dolog miatt. Az egyik, amiről beszéltem: ez az alkotmánymódosítás semmi más, mint egy önkielégítés, egy politikai önkielégítés a kormány részéről. (Derültség a kormánypártok soraiban. - Dr. Répássy Róbert: Ezt szabad mondani, igaz?) Sehova nem vezet, valószínűleg önöknek nagyon jólesik, de nem hoz semmilyen eredményt.
Másrészt pedig nem fogunk gombot nyomni, mert bízunk a választóinkban, bízunk a szava-zó-ink-ban, akik meg tudják érteni, hogy ennél jóval többre van szükség, jóval több intézkedésre van szükség; meg fogják érteni, hogy mi is csak 24 pontban tudtuk összeszedni, 24 komoly pontban tudtuk összeszedni azokat az intézkedéseket, amelyek szükségesek arra, hogy megvédjük Európa külső határait, megvédjük Magyarország külső határait, figyelembe vegyük a biztonsági szempontokat, figyelembe vegyük a humanitárius szempontokat. Ennél jóval többre van szükség. Önök nagyon jól tudják, hogy Magyarország önmagában nem tudja ezt a problémát kezelni, ezt a problémát Európa tudja kezelni közösen. Akkor, ha önök bolondot csinálnak Magyarországból, akkor ehhez önöknek semmilyen beleszólásuk nem lesz. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me