MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Idestova 26 éves lemaradásban vannak, és idestova 60 éves lemaradásban van maga az ország. Én egy ténymegállapítással kezdeném, ami úgy szól, hogy az elmúlt 26 év összes kormánya felelős és történelmi, morális értelemben adós és bűnös, ha 1956 áldozatainak szellemére, célkitűzéseire gondolunk. Nem attól válik valaki méltóvá az 1956-os emlékünk szellemiségéhez, hogy milliókat, tízmilliókat, százmilliókat vagy éppen milliárdokat költ különböző rendezvényekre, megemlékezésekre, ez szükséges, örvendetes, de önmagában kevés. Attól sem lesz méltó, hogy a hatalmas propagandagépezetet felhasználva a leghangosabb az összes többi politikai párthoz képest, és attól sem lesz méltó, hogy folyton másokra mutogat, és megfeledkezik arról a személyes felelősségről, ami adott esetben neki megadatott, de nem élt vele, vagy másokat sem engedett élni ezzel.
Azt gondolom, hogy ma nem lehet sem a Fidesz-KDNP, sem az MSZP soraiban olyan politikus méltó megemlékezője országszerte egyetlenegy ’56-os rendezvénynek sem, akik részei voltak valamilyen úton-módon az elmúlt 26 év bármely kormányzásának; akiknek lehetőségük volt arra, hogy egyszer és mindenkorra teljeskörűen és egzakt, egyértelmű módon leszámoljanak az állambiztonsági múlttal, és csatlakozzanak legalább a lengyel, a román vagy épp a szlovák mintához, amelyben ők már lényegesen előrébb járnak.
Azt kérdezem, mikor válnak önök 1956 szelleméhez méltóvá, mikor számolnak le egyszer és mindenkorra az állambiztonsági múlttal. Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me