SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik Magyarországért Mozgalom folyamatosan, évek óta küzd egy tisztább, átláthatóbb közélet megteremtése érdekében. Igen, küzd, elsősorban önökkel, hiszen önök minden eszközzel gátolják azt, hogy Magyarországon egy tisztább és átláthatóbb közélet legyen.
Így történt ez a Quaestor-ügy kirobbanása esetén is, amikor a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői rögtön nyilatkoztak arról, hogy semmilyen befektetésük sem nekik, sem a családtagjaiknak nem volt a Quaestorban, és az ügy kirobbanása előtt nem vettek ki semmilyen pénzt. Kértük önöket, hogy nyilatkozzanak önök is erről, ezt nem tették meg. Így volt ez az offshore cégek esetében is, amikor kirobbant az offshore botrány. A Jobbik képviselői nyilatkoztak arról, hogy sem ők, sem családtagjaik nem rendelkeznek offshore cégekkel, és kértük önöket, hogy önök is nyilatkozzanak erről. Nem tették meg, hiszen valószínűleg itt is volt takargatnivalójuk.
Így volt ez a vagyonnyilatkozatok esetében is, amikor is a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői már két évvel ezelőtt nyilvánosságra hozták a velük egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát. Kértük, hogy önök is tegyék nyilvánossá a családtagjaik vagyonnyilatkozatát, több mint két éve ez nem sikerült önöknek, tehát önök ezt sem tették meg. Ugye, fölmerült a kérdés, hogy önök vajon miért nem támogatják ezeket a kezdeményezéseket, és egyértelmű volt, hogy azért, mert önöknek ezekben az ügyekben, a Quaestor-ügyben, az offshore ügyekben és a vagyonnyilatkozatok terén van takargatnivalójuk.
Az előző héten a nemzeti 1-es televízió honlapján megjelent a Quaestor-botrány kirobbanása előtti utolsó nap kifizetési listája. 6,5 milliárd forintot vettek ki az utolsó nap. 6,5 milliárd forint volt az, amit valószínűleg valakik nagyon jól megérezhettek, vagy bennfentes információkkal rendelkeztek, és így vették ki a Quaestorból. Mi volt ezek között a nevek között? Ugye, egyértelműen megtaláljuk a Külügyminisztérium cégét, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, amely közel 4 milliárd forintot vett ki. Aztán találunk egy olyan hölgyet, aki akkor a Quaestor szóvivője volt, és az ő férje 15 millió forintot vett ki az utolsó nap. Ez hölgy egyébként az önök, a Fidesz tanácsadója volt előtte, és önökhöz közel álló kapcsolatnak lehet nevezni.
Aztán találunk egy olyan gépkocsivezetőt, aki a Legfőbb Ügyészségen dolgozott, és az utolsó nap 200 millió forintot vett ki. Ennek a gépkocsivezetőnek 200 millió forint megtakarítása volt. Gondolom, nagyon sok gépkocsivezető él ma Magyarországon, akinek 200 millió forint megtakarítása van. Vagy az is elképzelhető, hogy ez nem az ő pénze volt, csak egy strómanként kezelte valakinek a pénzét, és ezért tudta kivenni. Ez, még egyszer mondom, a botrány előtti utolsó nap. Kíváncsian várjuk, hátha esetleg napvilágot lát több ilyen lista, és mondjuk, megtudhatnánk a botrány előtti utolsó két hét kifizetéseinek a listáját is. Vajon hány fideszes prominenssel, fideszes rokonnal, baráttal, Fideszhez kapcsolható embernek a nevével találkozhatnánk akkor, ha az utolsó két hét listáját is megtalálhatnánk? Tehát, önök, ugye, a Quaestor-ügynél így jártak el.
Az offshore ügyeknél hogy jártak el? Azt mondták, hogy nem kell itt semmiféle nyilatkozatot aláírniuk önöknek, hiszen önök egyáltalán nem érintettek. Aztán sorban jöttek ki a nevek: Horváth Zsolt, Kerényi János, Pogácsás Imre, Mikola István. Elég komoly nevek kerültek szóba az offshore botrányoknál. Egyértelmű volt, hogy önöknek itt is takargatnivalójuk van, ezért nem voltak hajlandóak aláírni azt, hogy önöknek nincs offshore cégük. Hány olyan fideszes lehet még, aki eltitkolja azt, hogy offshore cégben tartja a vagyonát?! Hány olyan fideszes politikus vagy prominens lehet még, aki offshore cégeket hozott létre csak azért, hogy megkárosítsa a magyar államot? - amikor önöknek az lenne a feladatuk, hogy gyarapítsák az állami bevételeket.
Aztán itt van a vagyonnyilatkozatok kérdése. Nagy meglepetésünkre Lázár János azt mondta az előző héten a kormányinfón, hogy az ő tudomása szerint az elmúlt 20 évben két olyan ember volt, aki nyilvánosságra hozta a házastársa vagyonnyilatkozatát, ő és Orbán Viktor. Ezek szerint miniszter úrhoz nem jutott el az a hír, ezért elmondom neki még egyszer, hogy már két évvel ezelőtt nyilvánosságra hoztuk a velünk egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát, megtettük ezt tavaly is, és mind a két esetben felszólítottuk önöket, hogy önök is tegyék meg. (Dr. Rétvári Bence: Kovács Béla is nyilvánosságra hozta?) Most fölmennek a jobbik.hu honlapra, minden képviselőnk házastársának és gyermekeinek a vagyonnyilatkozatát megtalálják ott. Kértük, hogy önök is tegyék meg. Nekünk nincs takargatnivalónk. Ha önöknek sincs takargatnivalójuk, akkor tegyék meg. Nem tették meg a mai napig, mert önöknek minden valószínűség szerint van takargatnivalójuk.
Tehát ne mellébeszéljenek, ne nem létező, önök által kreált ügyekkel próbáljanak visszavágni, mint Kovács Béla vagy éppen Volner János már többször tisztázott ügyével, hanem végre cselekedjenek! Újra felszólítjuk önöket, nyilatkozzanak a Quaestor-ügyről, nyilatkozzanak az offshore cégekről, és tegyék nyilvánossá az önökkel egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát. (Taps a Jobbik soraiban. - Közbeszólás ugyanott: Úgy van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me