LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! A magyar alkotmányos berendezkedésből és a kormányra vonatkozó alkotmányos jogszabályokból következően ezt a kérdést valóban a miniszterelnöknek kellett volna feltennie. Tekintettel arra, hogy a miniszterek természetesen saját sorsuk urai egy bizonyos pontig, minden miniszternek saját lelkiismerete szerint kell ellátni az esküjéhez híven a munkáját (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Ez a baj!), és minden miniszter és akik voltak már miniszterek, pontosan tudják a saját maguk vonatkozásában, hogy hol van az a határ, amíg el tudják végezni a munkájukat, és hol van az, amit már nem vállalnak, vagy úgy érzik, hogy a szakmai elképzelésük nem teljesül. Azt gondolom, az elmúlt 26 évben, amióta demokratikus választások vannak, számos példát láthattak már erre. Érdemes megkérdezni a parlamentben ülő volt minisztereket, hogy ők miért mondtak le.
Ami a felmentést illeti, ez a miniszterelnök kompetenciája, és a miniszterelnök úr tudomásom szerint mindkét miniszterében bízik és támaszkodik rájuk. Ami pedig az egyes miniszterek politikai megnyilatkozásait illeti ezzel kapcsolatban, arra hívom fel a figyelmét, hogy Rogán Antal miniszter úr ideállt a parlamentben, és elmondta, hogy hibázott. Hogy politikusok hibázhatnak-e? Igen, hibázhatnak. Lehet, hogy ön sem hiba nélküli. Azt gondolom, hogy azok az elvárások, csak szeretném megjegyezni, hogy azok a társadalmi elvárások, amelyeket ellenzéki képviselők pártállástól függetlenül rendszeresen közvetítenek a politikusosztállyal szemben, azért nem reálisak, mert a politikusok ugyanolyanok, mint a társadalom, és ugyanolyan állapotban vannak, mint az ország, hiszen az ország választ bennünket, ezért nem lehetünk mások, hiszen ebből az országból jövünk, és ehhez az országhoz tartozunk mi is.
A magyar politikai osztály körülbelül ugyanolyan állapotban van, mint Magyarország. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Súlyos kritika!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me