SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Személyesen lennék kíváncsi a véleményére, hogyha megteszi azt, hogy őszintén válaszol nekem, hogy az ön véleménye szerint, mint egy regnáló miniszter, mint a Miniszterelnökséget vezető miniszter, mikor kell távoznia egy miniszternek a posztjáról. Van-e olyan szakmai alkalmatlanság, emberi alkalmatlanság vagy politikai alkalmatlanság, amikor már ön is azt mondja, hogy távozni kell?
Mondom a példát két konkrét miniszter kapcsán. Rogán Antal. Ingatlanügyek miatt az V. kerületben még lehetett polgármester. A vagyonnyilatkozata hamisítása miatt még lehetett frakcióvezető. De most gyakorlatilag az történt, hogy konkrétan hazudott a helikopterútról, simán letagadta a Népszabadságnak, majd amikor a letagadás után mutattak neki egy fényképet, hogy van, akkor még megfenyegette őket perrel. (Dr. Apáti István: Milyen figurák voltak az esküvőn! A szabolcsi alvilág színe-java…) De nem azt csinálta, hogy akkor bocsánatot kér vagy ilyesmi, hanem utána a limuzin sofőrjét kiállítják mint felelőst, és ő magyarázkodik, hogy mi is történt. Nyilvánvalóan ez egy eléggé vállalhatatlan ügy.
De nemcsak a helikopterezésről van szó, hanem arról is, hogy pont egy olyan ember csinálja mindezt, aki akkoriban, egykor még a luxusbaloldalt támadta a mostani, azóta már cimborájukká lett Kóka Jánost hasonló helikopterezés miatt. Az akkori politikai támadás, úgy látszik, most megismétlődik. És nyilvánvalóan a korrupciós ügyek is gyarapodnak mellette. Ott van a letelepedésikötvény-ügy. De ha megnézzük azt, hogy a politikai vagy a szakmai alkalmassága milyen, most gyakorlatilag lebonyolított egy 17 milliárdos kampányt úgy, hogy nem lett sikeres a népszavazás.
A másik kedvencem a saját földim, Fazekas miniszter úr. Itt gyakorlatilag már csak felsorolás szintjén: némi közpénzt elbrókerezett - megúszta. A TIG felszámolását megúszta. MVH, jogosultatlan igények - megúszta. Játszótérbotrány, „Bróker” Marcsika-, Kiss Szilárd-ügy, elég necces, de azt is megúszta. A cimborája a lépfenebotrány kapcsán döghússal etetett gyerekeket - úgy látszik, azt is meg lehetett úszni. Vidékfejlesztési célokra a tanyagazdaságban számolta el a Hold utcai piacot - azt is megúszta. Most a választókerülete hangos a visszaélésektől, ami a közmunkaprogramokból adódik - a saját belügyminisztere rendelte vissza az abádszalóki és tiszaburai közmunka-kifizetéseket - úgy látszik, hogy ezt is megúszta.
(15.00)
A szakmai alkalmasságáról annyit, hogy lenyilatkozta az FM (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy Hajdú-bihar megyében és Szolnok megyében összesen van 30 ezer juh, szemben a valós ötször annyival. Kíváncsi lennék, hogy mikor alkalmasak ezek a személyek. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me