DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ha ön végiglapozza az emberierőforrás-fejlesztési operatív programnak, az EFOP-nak az éves fejlesztési keretét, akkor nem milliárdokat, hanem tízmilliárdokat fog látni, amelyek pontosan ezt a célt szolgálják, és bízunk benne, hogy eredményesen fogják szolgálni, mint ahogy bízunk benne, hogy a korábbi forrásoknak is meglett az eredménye.
De azt is fontosnak tartom, hogyha diszkriminációról beszélnek, szegregációról beszélnek, hogy a kormányzat jogi oldalról is, közjogi oldalról is - akár az emberi jogi munkacsoport létrehívásával - igyekezett tenni az ellen, hogy ilyen helyzetek kialakuljanak.
Az, hogy itt a parlamentben most már szószólói szinten is képviselve vannak a magyarországi cigányság tagjai, szerintem az is rendkívül fontos. A romaügyi tematikus munkacsoport vagy az Alaptörvényben lefektetett értékeink, amelyek az esélyegyenlőségi és társadalmi felzárkózás megvalósulására külön intézkedéseket ír elő feladatként a kormányzat számára, azt hiszem, ezek mind fontos közjogi, alkotmányos biztosítékai annak, hogy ilyesfajta jelentéseknek ne legyen soha alapja a jövőben Magyarországon. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me