DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Szerintem az előterjesztők több tárgyi tévedésben is vannak, mint ahogy egyébként Szávay képviselőtársam is. Rögtön azt mondta, hogy tartósan külföldön élők. Annak, aki tartósan külföldön él, a ’92. évi XXVI… - elnézést! -, a LXVI. törvény 26. §-a alapján (Dr. Szakács László: Csodába a részletekkel!) 3 munkanapon belül meg kell szüntetni a magyarországi lakóhelyét. Mert a lakóhely az, ahol a választópolgár bejelentett lakcíme… (Dr. Apáti István: Mindegy, nem érdekes!) Tehát ha (Szávay István: A tényleges helyzetről beszélj!) valaki (Az elnök csenget.) tartósan nem Magyarországon él, akkor meg kell szüntetni a lakcímét.
Másrészt a törvényjavaslat alkalmatlan az általános vita lefolytatására. Ha ugyanis (Szilágyi István: Miért?) egyetértés is lenne abban, hogy ezt megadjuk, hozzáteszem, ez a választás biztonságát és titkosságát jelentősen sértené, a törvényjavaslat a választási eljárási törvény többi paragrafusát nem igazítja hozzá, tehát nincsenek kidolgozva azok a szabályok. (Dr. Szakács László: A kormány ezt remekül csinálja! Ez a feladata!)
Harmadrészt pedig Bárándy képviselőtársamnak egyébként politológiai értelemben nincs igaza abban, hogy mi szeretnénk megnehezíteni a külföldön élők szavazását. Ugyanis (Dr. Szakács László: Hát de már megtettétek!) a külföldön élők (Dr. Bárándy Gergely: Bocsánat a jövő időért! - Dr. Varga László: Még nehezebb akkor lenne, ha betiltanátok körülbelül!), ha megnézi a ’14-es választásokat, azokban a szavazókörökben, ahol a külföldön leadott szavazatokat hozzáadták, mind a tíz körzetben, ahol akár fideszes, akár MSZP-s nyert, mindenhol ezekben, a tíz legszorosabb… - elnézést! -, mindenhol egyébként a Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt nyerte azt a szavazókört (Szilágyi György: Saját magatokat gátoljátok! Önkorlátozás!), ahol a külföldi szavazatokat egyébként hozzáadták. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Belekevertétek egy szavazókörbe!) Tehát egyébként nekünk érdekünk lenne, csak jelen pillanatban ennek a dolognak nincs megoldása. Köszönöm szépen. (Dr. Szakács László: Titkos a szavazás! - Dr. Bárándy Gergely: Neked nem volt titkos?) Mindenkinek az volt!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me