KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Valóban, a rezsicsökkentés már a bevezetésekor egy nagyon ügyes politikai kommunikációs trükknek bizonyult, amely a későbbiekben a háztartások nagyon kis számában eredményezett érdemi megtakarítást, amint azt az elmúlt évek tapasztalata mutatja. Ezzel ellentétben már amikor megfontolta és kitalálta a Fidesz-kormány ezt a rezsicsökkentést, akkor tudta, hogy az energiaárak előreláthatóan a közeljövőben jelentős mértékben esni fognak a világpiacon, így túl nagy kockázatot nem vállalt a rezsicsökkentés bevezetésével, ellenben a magyar háztartások továbbra sem érezhetik azt a nyereséget, amit az alacsonyabb energiaárak miatt nekik már réges-régen érezniük kellene, nem 10 vagy 20, hanem akár 30-40 százalékos vagy akár 50 százalékos közüzemidíj- vagy energiadíj-csökkenés formájában.
Kétféleképpen lehet energiamegtakarítást elérni: egyrészt az energiahatékonysági beruházásokkal, másrészt pedig a valós energiaárak érvényesítésével a lakosság felé. Az elsőhöz részben európai uniós és hazai források is rendelkezésre állnak vagy állnának, hogyha a kormány ezt megfelelő formában használná fel, óriási energiamegtakarítás volna elérhető, a másik oldalon pedig, hogyha valós energiaárakat érvényesítenénk a lakosság felé, akkor szintén egy jelentős megtakarítás volna elérhető.
Ezt a kormány nyilván a saját vagy a kormányközeli és a kormány hátterében álló cégek profitcsökkentését nem akarja meglépni, mint ahogy azt a letelepedési kötvénynél is láttuk, hogy ha a kormány hátterében lévő, akár offshore, akár egyéb cégek üzleteit sérti a döntés, akkor önök egész egyszerűen nem hozzák meg, hiszen nem engedi a Viktor, vagy nem engedik meg önöknek az önök mögött álló üzleti körök.
Természetesen támogathatónak tartjuk az előterjesztést, hiszen mi is azt szeretnénk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom azt szeretné, hogy a magyar emberek minél kedvezőbb áron és minél biztonságosabban jussanak energiához. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me