GYŐRFFY BALÁZS

Full text search

GYŐRFFY BALÁZS
GYŐRFFY BALÁZS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársak! Alapvetően ez a jogszabály, ahogy arra Salacz képviselőtársam is utalt, túl sok szakmai vitát nem generált sem itt a parlamentben, sem a különböző bizottsági üléseken, hisz szakmaiságát illetően talán konszenzusos vagy legalábbis ahhoz közeli állapotban vagyunk.
Miről is szól ez a jogszabály? - hogy röviden visszakanyarodjak a módosítás szándékára. Alapvetően mindenképpen célja, hogy az új vadászati törvénnyel egyfajta összhangot teremtsen, és ezen túl visszaállítsa azt a kötelező tagságot, ami talán szakmai berkeken belül teljes támogatottságot, de legalábbis meghatározó, jelentős támogatottságot élvez.
(19.50)
A kamara gazdálkodásának stabilitását, annak biztonságát és a különböző engedélyek kiadásának jogosítványait most már teljes mértékben a vadászkamara kapja meg e jogszabály hatálybalépése esetén. A kamara feladatává vált a vadászati engedély kiadása a vadászjegy mellett, és mindegyik kiadott engedélyhez tartozó bevétel teljes egészében a későbbiekben a vadászkamara bevételeit fogja gyarapítani.
A vadászkamarával folytatott informális beszélgetések alkalmával a kamarának nagyon tiszta és abszolút szakmai alapokon álló elképzelései vannak arra vonatkozóan, hogy ezt a forrásmennyiséget mire fogja felhasználni. Azt gondolom, hogy ez a majd kiegészülő kötelező tagság érdekeit általánosságban fogja úgy képviselni, hogy emellett vadról is van szó és arról a természetes környezetről, amiben mindannyian élünk. Ez általánosságban fogja a tagságon kívül ezen szempontok érdekeit is képviselni.
A Mezőgazdasági bizottság 2016. szeptember 19-i ülésén megtárgyalta az egyes olyan típusú megnyilvánulásokat, amelyek a vadászkamara tisztességes forrásfelhasználását érintették. Azt gondolom, hogy ezt minden becsületes vadász nevében vissza tudjuk utasítani. Nem tudok példát arra, hogy ezt bármilyen tevékenység és bármilyen procedúra, bármilyen konfliktus megalapozta volna.
A Törvényalkotási bizottság október 20-án szintén tárgyalta a törvényjavaslatot, értékelte a törvényjavaslathoz benyújtott, részletes vitát lezáró bizottsági javaslatokat és azt támogatta. Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy önök is támogassák ezt a törvénymódosítást. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me