BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az önök kormányzása az elmúlt másfél évben nem szólt másról, mint a bevándorlásról. A Jobbik is úgy látja, hogy hazánk szempontjából létfontosságú kérdésről van szó, de ki kell mondanunk: miközben értelmetlen plakátkampányok sorozatára folyt el a pénz, addig nem nyílt lehetőség érdemi vitára például az oktatás vagy az egészségügy helyzetéről, nem is beszélve a Fidesz által rendszerszinten működtetett korrupcióról.
Tízmilliárdokat költöttek arra a célra, hogy az embereknek bebizonyítsák: önök megvédik őket a bevándorlóktól, Brüsszeltől, a kvótáktól és Soros Györgytől.
A nemzet megvédéséért folytatott harcuk közben azonban valahogyan mégis sikerült nem kevés pénzt juttatniuk olyan szervezeteknek, amelyek célja a migránsok segítése, integrálása. 2015. szeptember 8-án tette közzé 58 bevándorlókat segítő civil szervezet azt a felhívást, amelyben arra kérték a kormányt, hogy nyújtson segítséget a menekültválság humánus kezelésében. A kormány meg is hallotta a szavukat. Nem úgy, mint a migránstábor bezárását követelő körmendiekét vagy kiskunhalasiakét, hiszen miközben milliárdokat költöttek a bevándorlásellenes kampányra, addig e szervezeteknek is juttattak még több mint egymilliárd forint támogatást.
Az igazi csavar a történetben az, hogy e szervezetek jelentős része erősen köthető Soros Györgyhöz. Ahhoz a Soros Györgyhöz, akivel kapcsolatban a kormány tavaly ősszel több héten keresztül hangoztatta a teljes Habony- és Vajna-médiában, hogy civil szervezeteken keresztül segíti a bevándorlást, ezzel is rombolva a nemzetállamokat. (Mirkóczki Ádám: Szégyen!) Tavaly októberben Hollik István jelentette ki, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Soros György pénzzel támogatja a korlátlan bevándorlást, míg Orbán Viktor ugyanezen megállapítása a következő szavakat használta: „A migránsözönt is segítik, akik mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat. E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben.”
Nos, tisztelt államtitkár úr, a tények makacs dolgok; önök is szépen beálltak a bevándorlást anyagilag támogatók sorába. Látható, hogy a kormány, mint olyan sok más témában, még a bevándorlás területén is képes a kétszínűségre.
Nem elég, hogy a letelepedésikötvény-biznisszel gyakorlatilag a saját bevándorláspolitikájukat köpik szembe, hiszen bár a szegény migránsokat úgy-ahogy távol tartják, a gazdag migránsok jöhetnek, de a „megvédjük a magyarokat” jelszó leple alatt még az önök által kártékonynak nevezett liberális, migránsvédő civil szervezeteket is támogatják. (Mirkóczki Ádám: Szégyen!)
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért támogatják ekkora összegekkel azokat a civil szervezeteket, amelyek még az önök bevallása szerint is kártékonyak? Mi áll a háttérben? Hogyan illeszkedik ez az eddigi be-vándorláspolitikájukba? Utánajártak-e annak, hogy pontosan mire költötték ezek a szervezetek a kapott pénzt?
Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me