DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Egyetlen ország sincs Európában, ahol a vezető politikai napilap megszüntetése vagy továbbműködése puszta gazdasági döntés lenne. A Népszabadság ráadásul nemcsak a politikáról írt, amellett, hogy folyamatosan dokumentálta a közpénzek lenyúlását, folyamatosan dokumentálta a magyar kultúra és a magyar tudomány eredményeit, a társadalmi folyamatokat, a civil szervezetek munkáját, a hátrányos helyzetű csoportok mindennapjait. Amikor az osztrák Heinrich Pecina megvásárolta a Népszabadság kiadóját, azt a felelősséget is magára vette, ami az ország egyik legfontosabb társadalmi intézményének működtetésével jár, és most már kijelenthetjük, ezzel a felelősséggel nem élt, hanem visszaélt, amit egy valóban nemzeti kormány sehol a világon nem nézne tétlenül.
Október 8-a óta egy kalandos előéletű külföldi üzletember viselkedik minősíthetetlenül magyar munkavállalókkal, elfogadható indok nélkül kitiltotta őket a munkahelyükről, szabotálta a törvényben előírt kötelező egyeztetést, és törölte az e-maileket, a Népszabadság online tartalmát az internetről. Ezeket a törvénysértő lépéseket nem indokolta gazdasági racionalitás. Nem veszteségminimalizálás történt, ahogy önök állítják, hanem politikai bosszú és leszámolás egy olyan lap ellen, amely következetesen számonkérte a lopást, és amelynek az önök kormányzása alatt napról napra több feladata volt.
Ezt a bérgyilkosságot minden bizonnyal politikai megrendelésre követték el, a Népszabadság kiadójának nem állt érdekében a mára sikeresen reorganizált, minimális veszteséget termelő lap megszüntetése. A kormány viszont jól járt vele. Az alku, amit önök megkötöttek, az egyik legpiszkosabb a rendszerváltás utáni magyar sajtótörténetben: a független média információi szerint a több bűncselekményben is érintett Heinrich Pecina kormányközeli vevőnek adja az ország legtöbb megyei napilapját is kiadó vállalkozását, a MediaWorksöt, a Népszabadság elhallgattatásáért cserébe…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me