PINTÉR TAMÁS

Full text search

PINTÉR TAMÁS
PINTÉR TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bár a 131 fideszes képviselőből csupán egy képviselő maradt itt, én azért el szeretném mondani azt a véleményünket, hogy az elmúlt időszakban történt események elég komoly aggályokat vetnek fel a Fidesznek a kormányzásra való alkalmasságát illetően. S bár biztosak vagyunk abban, hogy majd a purgatóriumban meg fogják kapni a méltó ítéletüket a hazugságaik, a lustaságuk, a kapzsiságuk, a kevélységük miatt, amennyiben változtatás nélkül el fogják fogadni az alkotmánymódosítást, nem finomkodom: ezzel hazaárulást fognak elkövetni.
De vegyük sorba a Fidesznek az előbb említett hét fő bűnét egyesével, amelyet a migránsválság kezelésekor, illetve nem kezelésekor követtek el! Az első az, hogy nem építették meg időben a kerítést. Mert tetszik vagy nem tetszik, mi már 2015-ben javasoltuk, hogy építsünk kerítést a határon a migrációs hullám megfékezése érdekében. Sajnos az idő minket igazolt, és ma már tudjuk azt, hogy egy időben megépített kerítéssel nem alakulhattak volna ki a Keleti pályaudvarhoz hasonló helyzetek Magyarországon.
(21.00)
De nem, itt nem érdekelte önöket a mi véleményünk, a megoldási javaslatunk, és ennek Magyarország itta meg a levét. Tehát feltehetjük a kérdést, ki is az igazi hazaáruló.
Nem hoztak létre önálló határőrséget; ez a második. A késlekedés itt is óriási problémát okozott, mert így is több százan jutottak át a határon kellő ellenőrzés híján, Magyarország és az európai állampolgárok létét veszélyeztetve. De nem, önök megint csak terelgették a dolgokat, ahelyett hogy azonnal lépnének a határaink kellő védelmének érdekében. Tehát feltehetjük újra a kérdést, ki is az igazi hazaáruló, kedves képviselőtársam.
Nem módosítottak időben alkotmányt; ez a harmadik. Vona Gábor már áprilisban javasolta, hogy azonnali megoldásra, az Alaptörvény módosítására van szükség az ország védelmének érdekében. De nem. Inkább belevitték az országot egy kétes kimenetelű, hosszú népszavazási procedúrába és a vele együtt járó mocskos kampányba. Inkább 19-re lapot húztak, és politikai hasznot reméltek, amelynek a magyar emberek itták meg a levét. Feltehetjük a kérdést, ki is az igazi hazaáruló.
Elterelték a figyelmet a szavazás fontosságáról fideszes bűnözőkkel. Természetesen, amikor az ország bajban volt, és akkor még önöknek a pénztárcájuk megtömése járt a fejükben, változatlanul tovább tolták a kis mutyijukat, nem is törődve a jelenleg is tartó migrációs válsággal. Akkor keresik az alacsony részvétel okait? Szerintem akkor magukban kellene majd körülnézni, uraim! Tehát ha keresik az igazi hazaárulókat, akkor maguk között keressék meg.
Az ötödik az, amikor 15 milliárd forintot elköltöttek egy felesleges népszavazásra. Mennyi mindenre lehetett volna költeni ezt a pénzt, uraim? Maradjunk akkor a témánál: lehetett volna akár a határőrségre fordítani. De nem, önök belementek egy népszavazás Vajna-kaszinójába, feltettek a rulettre 15 milliárd forintot, és sajnos úgy látjuk, el is vesztették. Ilyen erővel akár egy zsákba is csomagolhatták volna, és bedarálhatták volna egy helikopter rotorjába. Megkérdezném, hol is vannak az igazi hazaárulók.
Fegyvert adtak Brüsszel kezébe egy érvénytelen népszavazással. Magyarország és a magyar emberek elemi érdeke, hogy a migrációs hullámot megállítsuk, és az eddig beérkezett migránsokat nehogy Magyarországra telepítsék. Ennek az elemi érdeknek megy teljesen ellene Brüsszel. A bukott népszavazással pontosan Brüsszel kezébe adták a fegyvert, a magyar emberek érdekeivel szemben. Ennél aligha lehet nagyobb hazaárulás, kedves fideszes képviselőtársaim! És önök még minket tartanak hazaárulónak, amikor éles fegyvert adtak az ellenség kezébe?!
De vegyük akkor a legsúlyosabbat minden közül! Fizetős terrorista migránsokat továbbra is beengednének Magyarországra, hazánkba. Miközben arról beszélnek, hogy meg kell állítani a migrációt, a terrorizmust, saját anyagi érdekeik miatt továbbra is biztosítják, hogy olyan személyek érkezhessenek, akik a legveszélyesebbek lehetnek létbiztonságunkra. Az igazi terroristák soha nem a határon átjőve, hanem a fű alatt jöttek hazánkba. Az igazi terroristák, mint anno Carlos is, az állam tudtával és támogatásával jöttek hazánkba. Vajon ismerős-e ez Rogán úrnak? Pénzért árulják a magyar emberek biztonságát, és ezek után minket és Vona Gábort hívják hazaárulónak.
Nos, szeretném összegezni. A bűn súlya mindig nagyobb, ha figyelmeztetnek rá, de elkövetik. A bűn súlya még nagyobb, ha lehetne javítani, enyhíteni a súlyosságán, de nem teszik. Kérem tehát tisztelettel fideszes képviselőtársaimat, hogy ne tetézzék tovább bűnösségüket. Ne legyenek tovább hazazárulók pökhendiségből, anyagi haszonért, népszerűségért! Ez 3 millió 300 ezer ember akarata is. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me