NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! 2002 és 2010 között összesen 17 milliárd forintba került Magyarországnak az akkori kormányok, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok által különböző szerződésekre, különböző tanulmányokra, PR-cikkekre kifizetett pénz, ebben egyébként a médiára elköltött pénzek nincsenek benne. De ennek az egyik legnagyobb falatja és a legfeltűnőbben elköltött összege 432 millió, amit a Political Capitalnek adtak, és ebből is 190 millió forint az akkori Nemzetbiztonsági Hivataltól származott nagyon furcsa körülmények között úgy, hogy a Political Capital gyakorlatilag nem rendelkezett biztonsági tanúsítvánnyal. Az embereket, akiket erre a munkára vettek föl, nem világították át. (Gőgös Zoltán: És a Századvéggel mi van?)
Ez is egyébként nemcsak azt mutatja, hogy elfelejtették, hogy ez egy botlás volt, hanem nem is akartak igazi munkát végezni. Megnéztem ezeket a tanulmányokat, ebben semmi titkos információ nincs, semmilyen titkos ügyiratot nem kellett kezelni, összevissza ollózott dolgokról van szó. Tehát ilyen álmunkáról, gyakorlatilag alibimelóról van szó, egy volt a lényeg, hogy a 190 millió forinthoz hozzá lehessen jutni.
Erről egyébként nemrégiben annak az alapítványnak, az Egymásért Egy-Másért Alapítványnak az elnöke, akit le is ültettek, Földesi-Szabó László így nyilatkozott: „A Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójának, Galambos Lajosnak az ötlete alapján jött egy olyan felkérés, hogy működjünk közre a Magyarországon élő szélsőségek felderítésében akképpen, hogy a cég elvégzi ezt a kutatómunkát, az alapítvány pedig az NBH és az e között a cég között egy közreműködő szerepet lásson el. A főigazgató úr kijelölte és meghatározta erre a munkára az alapítvány mellé a Political Capitalt.”
Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogy mikor tudunk teljes egészében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) fényt deríteni mind a 17 milliárd elköltött forintra. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gőgös Zoltán: Hat éve kormányoztok.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me