Az Országos népszavazásról szóló határozati javaslat zárószavazása

Full text search

Az Országos népszavazásról szóló határozati javaslat zárószavazása
Soron következik az országos népszavazásról szóló H/12350. számú határozati javaslat zárószavazása. (Gőgös Zoltán: Legyetek bátrak! Kósa Lajos, bátor legyél!) Frakciókérésre figyelemmel azonban előtte módosító javaslat fenntartásáról is döntenünk kell. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja a 2. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először erről határozunk.
A 2. számú módosító javaslat Gőgös Zoltán és Kész Zoltán képviselő urak indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 108 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította. (Harangozó Gábor István: Helikoptert mindenkinek!)
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most a zárószavazás következik. Az Igazságügyi bizottság által előterjesztett határozati javaslat szövege A- és B-változatot tartalmaz. Az A-változat szerint az Országgyűlés a feltett kérdésben elrendeli a népszavazást, és meghatározza az annak lebonyolításához szükséges pénzügyi fedezetet, míg a B-változat szerint az Országgyűlés a népszavazást nem rendeli el.
Most az Országgyűlés arról határoz, hogy elrendeli-e a feltett kérdés népszavazásra bocsátását. Amennyiben erre a jelen lévő országgyűlési képviselők több mint a fele igennel szavaz, a bizottsági határozati javaslat A-változata szerinti szöveg kerül közzétételre. Ha az Országgyűlés nem rendeli el a népszavazást, úgy a közzétételre kerülő országgyűlési határozat a bizottsági javaslat B-változata szerinti szöveget tartalmazza majd.
Kérdezem tehát - miután egyszerű ez - a tisztelt Országgyűlést, hogy elrendeli-e az országos népszavazást a H/12350. számú határozati javaslatban foglalt „Egyetért Ön azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 2. számú mellékletében meghatározott gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló természetes személy havonta legfeljebb bruttó 2 millió forint összegű javadalmazásban részesülhessen?” kérdésben. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az országos népszavazást 58 igen szavazattal, 107 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem rendelte el.
Felkérem most Földi László jegyző urat, ismertesse a közzétételre kerülő határozat szövegét. Jegyző úr!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me