DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csak néhány megjegyzést tennék az elhangzottakkal kapcsolatban.
Az egyik: Rubovszky képviselő úrnak, aki sajnos már nincs itt, mondanám, hogy szerintem egy képviselőnek itt kell véleményt mondania a Házban, és nem pedig különböző kormányzati portálokon, amit mi meg is teszünk minden esetben.
Abban viszont egyetértek vele, hogy az állampolgári észrevételekre ki lehetett volna térni az általános indokolásban - legalább akkor dupla olyan hosszú lenne, mint amilyen most.
Ami az építési engedélyezési eljárást illeti, mert erről is beszélt, azért ott meg annyit jegyeznék meg, hogy kíváncsi lennék, hogy milyen lesz ennek a hosszú távú eredménye. Én azt gondolom, hogy számos problémát rejt majd magában ezeknek az eltörlése.
Végül, talán egy picit bővebben a csomagok problémájáról.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az a helyzet, hogy önök számtalanszor élnek ezzel a módszerrel, nevezetesen, hogy egy hangzatos téma köré kívánnak csoportosítani vagy egy témával aposztrofálni egy törvényjavaslatot, amiben kétségkívül egy-két pozitív rendelkezés helyt kap, de mondjuk, a 45 módosított törvényből ez csak néhány.
(15.50)
Egyébként ennek ürügyén kívánják a Házzal elfogadtatni azokat az elfogadhatatlan szabályokat is, amelyeket egyébként szép csendben kívánnak a Házon áttolni. Jó esetben ezek nem újabb disznóságokat takarnak, hanem korábbi disznóságokat vagy korábbi hibákat javítanak ki. Ez a helyzet a törvénycsomagokkal, ezzel a törvénycsomaggal is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Szokásos kérésem lenne: tegye meg, hogy részt vesz a vitában, és nem a zárszóban szólal fel! (Dr. Kovács Zoltán: Szóltam!) Csak mondom előre, hogy akkor én is másként fogok hozzáállni az ön válaszához.
Egy utolsó megjegyzés, tisztelt képviselőtársaim: úgy tudom, hogy az ülésteremben nem illik rágózni, és ez a páholyra is igaz. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me