BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, államtitkár úr. Én Horváth képviselő úrtól csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha májusban bejelentette, akkor mi történt egy fél éven keresztül. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Én akkor is kritikát fogok megfogalmazni, mindenki elmondja itt nagy szövegekkel, hogy mennyire fontosak a gyerekeink - mi történt egy fél évig? (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Államtitkár úr, minden szép és jó, ma jelentették be, hogy az oktatási intézményekben, az iskolákban, az óvodákban szociális munkásokat fognak alkalmazni 1,7 milliárd forintért, csak azt nem tették hozzá, államtitkár úr, hogy két évvel ezelőtt maguk szüntették meg az ifjúsági felelősi rendszert; meghagyták, csak forrást nem biztosítottak az oktatási intézményeknek. Csak azt vezetik vissza, amit elvettek két évvel ezelőtt, államtitkár úr, közben meg óriási károkat okoztak. És úgy beszélnek itt erről a törvényről… Igen, felvetjük a kérdéseinket, ellenzéki képviselők, hogy miért pont most, miért nem hamarabb (Dr. Vas Imre közbeszól.), amikor ezek az esetek kiderülnek, és beavatkozik a kormány a hatóságokkal. Tessék akkor azonnal! És higgyék el, hogy megvan az okunk rá, hogy feltegyük ezeket a kérdéseket.
Államtitkár úr, ez a bicskei ügy, itt van az ombudsmannak, Szabó Máténak a jelentése, kinyomtattam, 2011-ben jelezték a gyerekek. És amit a képviselőtársam elmondott: 2012-ben lezárták az ügyet, és Balog Zoltán a mai napig nem szólalt meg, hogy mi volt az az augusztus 20-ai kitüntetés - hogyan fordulhatott ez elő? És maga meg azt mondja, hogy a munkatárs a hibás, azt mondja Korózs képviselő úrnak, hogy miért nem szólt?!
Könyörgöm, a rendszert kritizáljuk, az ellátórendszernek, a jelzőrendszernek a hibáit mondjuk el! Nem egy ember a hibás a rendszerben. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me