DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Így a vita vége felé közeledve engedjék meg, hogy két percben reagáljak az elhangzottakra. Szeretném megköszönni a jó szándékú hozzászólásokat és azokat a hozzászólásokat, amelyek szakmapolitikai jelleggel hangzottak el, várjuk a módosító javaslatokat a benyújtott törvényjavaslathoz. Egyébként szeretném visszautasítani azokat a megjegyzéseket vagy hozzászólókat, akik azt próbálják beállítani, hogy itt az elmúlt években nem történt semmi gyermekvédelemügyben. Czibere Károly államtitkár úr hosszasan sorolta, hogy mennyi mindent tettünk a gyermekvédelem ügyében és a gyermekek védelmének érdekében.
A gyermekvédelmi jelzőrendszer átvilágítása, tisztelt képviselőtársaim, nem egy egyszeri aktus, és ez nem egy olyan dolog, hogy hozunk egy határozatot a parlamentben, amely határozat címzettje a kormány, hogy legyen szíves átvilágítani a gyermekvédelmi jelzőrendszert. Ez egy folyamatos munka, amire szükség van. A miáltalunk benyújtott módosító javaslat, önálló indítvány is tulajdonképpen az alapján készült el, ami idáig ezen jelzőrendszer átvilágításának az eredménye, például az ombudsmani jelentés, például amit az államtitkárság is elvégez folyamatosan és jelez, hogy mit kell módosítani. Tehát önök nem gondolják azt, hogy hozunk egy országgyűlési határozatot, és azzal meg van oldva minden? Nincs, és a jövőben is szükség lesz folyamatosan, minden hónapban, minden héten, mindennap megnézni, hogy a jelzőrendszer hogyan működik.
Csak szeretném pontosítani, hogy az elővezetésnél nem azt írjuk elő, hogy nem szükséges ügyészi jóváhagyás, hanem azt mondjuk, hogy előzetes jóváhagyás nem szükséges, hanem utólagos. Miután az idő kevés, egyébként az államtitkár úr már beszélt arról, hogy a gyermekjogok érvényesülnek. Itt szeretném mondani (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), hogy az önmagában is súlyos veszélyeztetésnek minősülő együttműködés megtagadása részleteinek a kibontása tipikusan rendeleti szint.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me