DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Egyetértek önnel abban, hogy a regionális közlekedési központokba szervezett Volánok működése, szolgáltatási színvonala, az ott dolgozók felelősségteljes munkája alapvető módon befolyásolja a magyar társadalom, a magyar gazdaság és a magyar vidék mindennapi életét. Éppen ezért a munkavállalói reprezentatív érdekképviseletekkel folyamatos és rendszeres kapcsolatot tartunk. Az ön által említett Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége számára is biztosított volt, hogy vezetői személyes tárgyaláson fejtsék ki álláspontjukat.
Tisztelt Képviselő Úr! Nem lehet és nem szabad kizárólag bérkérdésre leegyszerűsíteni a jelenlegi helyzetet, beleértve az ön által is említett munkaerőhiány helyzetét, kezelését. Alapvetően kiszámítható foglalkoztatási viszonyról és jövedelemről érdemes beszélni a regionális közlekedési központok esetében is. A közlekedési központoknál a munkavállaló szolgáltatási csomagot kap, amely meghatározza a jövedelmét és a családtagjai által is igénybe vehető kedvezményeket. Az adózási és járulékfizetési szabályok módosításával, valamint effektív béremeléssel és nem utolsósorban az infláció gyakorlatilag nulla szinten állásával az ott dolgozók bére is növekedett. Egyébként a ’16-os bértárgyalásokon a Nemzeti Vagyonkezelő és a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége, tehát a munkaadó azt javasolta, hogy döntően a legalacsonyabb jövedelemmel rendelkezők és a fizikai állomány részesüljön bérfejlesztésben, az érdekképviseletek azonban minden állománycsoportra azonos érvényű megállapodást kívántak kötni, és ezt mi tudomásul vettük.
Egyébként az ön által is említett határidő kitolásával három évre biztonságban van mindenkinek a munkahelye. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me