DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Full text search

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! 2013 tavaszától önök folyamatosan támadják a Magyar Nemzeti Bankot, a jegybank új vezetését, közöttük a jegybank elnökét. Teszik ezt először a jegybanki politikákkal: támadták az alapkamat-csökkentést, hogy majd nagy baj lesz belőle; nem lett, sőt. Támadták az önfinanszírozási programot, hogy baj lesz belőle; nem lett, sőt, nagy siker lett. Támadták a növekedési hitelprogramot - (Dr. Józsa István: Azt nem.) tényleg? -, hogy abból is nagy baj lesz; hát nem, nagyon jó lett, 34 ezer magyar kis- és középvállalat jutott kitűnő hitelhez.
Önök ezt követően, miután ez nem jött be, támadták a felügyeletet (Dr. Józsa István: Az bejött.), hogy minek kellett a felügyeletet és a jegybankot összevonni. Hát azért, képviselő úr, mert 15 évig nem vette senki észre, hogy egy jól körülhatárolható kör a pénzügyi rendszerben csúfságokat művelt. 15 hónap alatt az összevont felügyelet megtalálta a csalárdságokat, leleplezte azokat, és látjuk az eredményt.
Önök utána nekimentek az Értéktár-program-nak, hogy minek is kellene külföldre szakadt értéktárgyakat Magyarországra visszahozni. Aztán rájöttek, hogy jó dolog, így aztán azt már nem támadták. Ezt követően azonban elkezdték támadni a jegybanki alapítványokat. Itt bemutattak egy bohózatot, bemutattak egy blöffsorozatot, és miután lelepleződött, mentek tovább a magánélet felé. De erre, ugye, ön már most nem tért ki. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
Mi következik? Ez folytatódik. Önök támadják Magyarországot, a magyar államot, a kormányt és a jegybankot, mi pedig a családokkal és a vállalatokkal építjük Magyarországot. Ez következik. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me