DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Elnök Úr! Sikertelenség, kudarc és botrányok. Nagyjában-egészében ez az, ami jellemzi a Magyar Nemzeti Bank (Zaj, felzúdulás, közbeszólások a Fidesz soraiból.) elmúlt időszakban lévő működését. 2015 elején, három hónap alatt, az önök felügyelete mellett három nagy pénzügyi szolgáltató dőlt össze. Önöknek nem az a dolga, hogy ezt felderítsék, önöknek az lett volna a dolga, hogy ezt megelőzzék, de a felelősséget nem vállalja.
Kis hazánkban, Unortodoxiában a gazdaságpolitika most sem kiszámítható, potyognak a különadók, ideiglenes adók maradnak, önök nem adnak jó tanácsot, nem emelik fel a szavukat, csak annyit tudtunk meg, hogy önnek nagyon sok a rokona; nem járnak rosszul az unokatestvérei, és még azt is mondta, hogy ebből több mint száz van. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiban.) Én viszont azt gondolom, hogy a devizahitelek forintosításából származó extraprofitját a Magyar Nemzeti Banknak ön kiszervezte az alapítványaiba. Azt mondta, hogy ez el fogja veszíteni a közpénzjellegét. Önnek nem volt igaza, ön tévedett. Ezt bíróság mondta ki. Azt mondta, hogy nem kell ezeknek az alapítványoknak közbeszerzési eljárást folytatni. Önnek nem volt igaza, ön tévedett. Önnek általában mostanában nincsen igaza.
Azt szeretném megkérdezni, most, hogy nem tudják ellátni a pénzügyi stabilitáshoz, a pénzügyi szektor stabilitásához fűződő feladataikat, a gazdaság átláthatóságához, kiszámíthatóságához fűződő feladataikat, viszont látjuk a botrányokat, hónapról hónapra van valami új, vállalják-e a felelősségüket, vagy lesz-e esetleg valami új dolog.
(15.30)
Nem fogom idehozni, a magánélet szentségére én is vigyázok; itt ez az új szerelem. Mi szükség volt erre? Miért volt erre szükség? (Derültség és közbeszólások a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.) Miért volt erre szükség, hogy ez itt a Ház előtt is legyen? Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban. - Közbeszólások a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me