LEPSÉNYI ISTVÁN

Full text search

LEPSÉNYI ISTVÁN
LEPSÉNYI ISTVÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Urak! Kecskemét dinamikus gazdasági növekedést mutat, amelyre tényleges jó példa a Mercedes Benz újabb és újabb beruházása, az újabb és újabb fejlesztésekről szóló bejelentések. A beruházás jelentősége az alkalmazott termelési kultúrában, a modern munkaszemléletben és a világszínvonalú technológiában van, ami egy új világot teremt a magyarországi iparban. Emellett nagyon fontos, hogy a térségi szereplőkkel történő együttműködésben rejlik a sikeres előrelépés.
A kecskeméti beruházásoknak köszönhetően létrejött a nagy- és kisvállalati kooperációk sora, a helyi közép- és felsőfokú oktatási intézmények által használt képzési struktúrák, valamint a helyi és a kormányzati szervek támogatásai. Ezek mind erősítik a térség növekvő gazdasági vonzóerejét. Érzékelhetővé vált az ipar koncentrációja. Az iparban új, innovatív technológiák terjednek el, amelyek többsége eddig csak a járműiparban volt alkalmazott, de egyre inkább látjuk, hogy az Irinyi-terv által kiemelt ágazatok széles sorában jelennek meg a korszerű ipar elemei. Ehhez feltétlenül jól képzett, megfelelő színvonalú, motivált és az ipari igényeket kiszolgáló oktatás szükséges.
Kecskemét a duális szakképzés bölcsője és egyben zászlóshajója is. A markáns fellendülést a Mercedes által is igényelt korszerű szakképzés megjelenése generálta. Ugyanilyen lendületet vett, folyamatosan szélesedik, és most már a beszállítókra is kiterjed a kecskeméti, már egyetemként működő felsőoktatás duális képzési rendszere. Jó példa a fejlődésre, amit képviselő úr is említett, a kecskeméti székhelyű kisvállalat, a Magnus; 2020-ig 1500 darab robbanómotoros kisrepülőgépet szerel össze és értékesít Kínában. A repülőgép új, elektromos változata világszenzációnak számít. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me