DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány stratégiai partnerségi programjának az a célja, hogy a magyar gazdaság meghatározó, stabilan működő szereplőivel hosszú távú és kiegyensúlyozott fejlesztést biztosító együttműködéseket alakítson ki az ország versenyképességének növelése érdekében, és nem az a céljuk a stratégiai megállapodásoknak, hogy megnyugtatók legyenek. Ezzel összhangban a kormány csak olyan cégekkel köt stratégiai partnerségi megállapodást, amelyeknek a pénzügyi helyzete megfelelően rendezett, a köztartozások alól mentesek, és nem állnak perben a magyar állammal.
Ezek a stratégiai megállapodások mind a két fél részéről önkéntesek kellenek hogy legyenek, és a hosszú távú együttműködés hangsúlyozásán alapuló szándéknyilatkozatok jogi kötelezettségvállalást egyik fél vonatkozásában sem tartalmaznak. Nyilvánvalóan nem szólnak bele a cég marketingstratégiájába, árazási stratégiájába, sőt meg merem kockáztatni, még a világgazdasági folyamatokba se szólnak bele.
A stratégiai együttműködési megállapodás rendszerén kívül azonban a Dunaferr-rel a kormányzat folyamatosan párbeszédet folytat. Ön ugyan kicsi dolognak tartotta, én borzasztó fontos dolognak tartom, hogy több mint ezer munkahelyet sikerült a magyar kormánynak megmentenie az elmúlt héten, az ISD Dunaferr Zrt. ugyanis visszavonta valamennyi csoportos létszámcsökkentési szándékát, és a magyar kormány összesen közel félmilliárd forinttal járult hozzá ehhez az eredményhez. Még egyszer mondom: több mint ezer munkahelyet sikerült menteni a Dunaferrnél.
A magyar kormány természetesen továbbra is érdekelt, hogy a vállalat továbbfejlődjön, sikeresen működjön, és a munkavállalóknak biztonságos munkahelye legyen. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me