TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat célja a kuvaiti féllel megkötött légiközlekedési megállapodás magyar jogrendbe illesztése. A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásokról szóló törvény alapján a megállapodást törvényi szinten szükséges kihirdetni. Az érvényben lévő 44/1979. minisztertanácsi rendeletet kell most felfrissítsük.
Magyarország és Kuvait között jelenleg nincs menetrend szerinti repülőjárat. A 2016. január 28-án megkötött megállapodás megteremti az uniós előírásoknak megfelelő jogi hátteret, a két ország között a légi közlekedés elindulhat. Az előterjesztés összhangban áll a kormányprogrammal is. A megállapodás a járatok üzemeltetésének szabályaira, a légügyi hatóságok együttműködésére, a légi közlekedés biztonságára, különösen a személy- és vagyonbiztonságot szolgáló intézkedések összehangolására terjed ki. A megállapodás elősegíti, hogy a légi szállítás hozzájáruljon a két ország gazdasági együttműködéséhez, a kereskedelmi és kulturális kapcsolatok fejlesztéséhez is.
Tisztelettel kérem az Országgyűlést, a T/11902. törvényjavaslatunkat elfogadni szíveskedjen, és támogassák a megállapodás kihirdetését. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me