BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Nem tudom elfogadni a válaszát. Látható ugyanis, hogy a kormány nem kezeli súlyának megfelelően az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatos tárgyalásokat. Holott annak végkimenetele hazánk szempontjából rendkívül veszélyes lehet, akár nemzeti önrendelkezésünk, akár élelmiszer-biztonságunk tekintetében vagy éppen a magyar munkavállalók helyzetének szempontjából. És azt az érvelést, amit önök elmondanak, hogy ott kell ülni a tárgyalásokon, aztán meglátjuk, hogy mi lesz ennek a végeredménye, és akkor fogunk dönteni, nagyon sok esetben hallhattuk már, akár még a korábbi szocialista-szabad demokrata kormányoktól, akár önöktől. Aztán a végén hiába maradtak olyan pontok bizonyos egyezményekben, amelyekkel nem lehetett egyetérteni, mert nemzeti érdekeinket sértették, mégis támogatták azokat.
Ennél sokkal határozottabb, sokkal egyértelműbb véleményre számítanának önöktől a magyar emberek, főleg annak tükrében, hogy egyáltalán nem biztos, mint utaltam rá, hogy vegyes megállapodás lesz, tehát hogy az Országgyűlésnek is erről majd döntenie kell. És sajnos a Fidesz európai parlamenti képviselői az MSZP és a DK képviselőivel közösen szavaztak ez ügyben támogatólag, és vezető politikusaik közül is többen nyilatkoztak ilyen irányban.
Nem tudta tehát államtitkár úr eloszlatni a kételyeimet, nem véletlen, hogy erősödnek a tiltakozások. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
(18.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me