DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár úr! Hogy kampányolnak önök a külföldiek betelepítése ellen, amikor a Fidesz kifejezetten betelepítéspárti? Sőt, önök nemcsak hogy támogatják bevándorlók betelepítését, hanem kormányzati szinten saját maguk szervezik ezeket a betelepítéseket, és ebből a Fideszközeli offshore cégek százmilliárdos hasznot tesznek zsebre. Ezeket a tömeges betelepítéseket letelepedési államkötvénynek hívják. A mai napig önök 16 ezer külföldi előtt nyitották szélesre Magyarország és ezzel az Európai Unió kapuját, persze jó pénzért. A mai napig önök 16 ezer bevándorló letelepedését segítették, és még további betelepülőket akarnak hazánkba csábítani. Mi bajuk tehát külföldiek betelepítésével? Csak nem az, hogy ide csak az jöhet, aki a haverjaik cégeinek fizet? Mert a külföldiek tömeges fideszes betelepítésének haszna kizárólag olyan offshore cégeket gazdagít, amelyeket többek között Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz is kötnek. Már csak az a kérdés, hogy vajon csak a haverjaik vagy önök is tesznek zsebre azokból a százmilliárdokból, amik a fideszes betelepítések haszna eddig és még tovább.
Látjuk és olvassuk azt, hogy elítélt bűnözőket is rászabadított a Fidesz így az országra. Ráadásul mindezt úgy, hogy végül még a magyar emberek fognak fizetni a bevándorlóknak kamatostul, mert hát így működik a letelepedési államkötvény. Aki ugyanis ezt megveszi, kölcsönt ad Orbán Viktor kormányának. Cserébe pedig azonnal élethosszig tartó letelepedési engedélyt kap Magyarországon. Ezt a kölcsönt azonban öt évvel később vissza kell nekik fizetnünk kamatostul. Vagyis a helyzet az, hogy a pénz egy jelentős részét a fideszes cégek zsebre vágják, majd a kamatokkal növelt összeget öt évvel később a magyar adófizetőktől bevasalják. Nem érzi-e az ellentmondást abban, hogy miközben a kormány betelepítések ellen kampányol és bevándorlás ellen kampányol, addig a Fidesz-kormány 16 ezer embert, egy városnyi bevándorlót csábított már Magyarországra? Nem érzi-e szégyenletesnek, hogy pénzért bűnözőket szabadítanak rá a magyar emberekre? Az így kapott pénz nagy részét lenyúlják, majd öt évvel később a kamatokkal növelt összeget ugyanezekkel a magyar adófizetőkkel fizettetik vissza. Mindez tarthatatlan, és nem lehet tovább folytatni. Ezért, ha már a belügyminiszter ezt nem tette meg, akkor az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be a fideszes betelepítések felszámolására, a közvetítő offshore cégek nyilvános elszámoltatására és a cégek hasznának 75 százalékos megadóztatására. Kérdezem, hogy a kormány támogatni fogja-e a javaslatunkat, vagy tovább asszisztál a haverokat gazdagító és az ország biztonságát veszélyeztető fideszes betelepítésekhez.
És azt gondolom, még egy kérdés maradt, hogy vajon a magyar miniszterelnök mennyit kaphat ebből a bizniszből. Vajon az elhíresült 90 százalékot, vagy ne adj isten, 95-öt, márt hát ő mégiscsak a miniszterelnök? (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me