DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A letelepedésikötvény-konstrukcióval kapcsolatosan eddig is tudtuk, hogy az évszázad üzlete, amin mindenki bőségesen kaszálhat, a magyar állam és az adófizetők kivételével. Javarészt offshore cégek végzik kizárólagos joggal az értékesítést, akik a kötvényeket diszkontáron kapják, és ezenkívül személyenként 45-60 ezer euró körüli jutalékot is beszednek, így már meghaladhatja a 100 milliárd forintot is a közvetítő cégek haszna.
Közben a sajtóban konkrét elemzések jelentek meg, amelyek személyes szálakat mutattak ki a közvetítő cégek és Rogán Antal, valamint Habony Árpád között. A beígért munkahelyteremtési ígéretekből semmit sem láttunk, a bahreini tiszteletbeli konzulunk pedig egy interjúban arra hivatkozással méltatta a konstrukciót, hogy bármely más uniós országhoz képest Magyarországon elég csak a pénzt befizetni, és cserébe a vásárló már hozhatja is a teljes családját, akik mind szabadon utazgathatnak és üzletelhetnek az Unióban.
A fentiek már önmagukban is bicskanyitogatóak, de a legújabb hírek szerint ezen is túlmutat, és arra enged következtetni, hogy a fideszes kapzsiság nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis egy Karib-tengeri sziget által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján könnyen letelepedési jogot tudott vásárolni egy elítélt orosz állampolgár is. Elég egy új tartózkodási hely, és minden bűnözői múlt már el is tűnt.
Korábban a kormány pökhendien tagadta a vádakat, hogy bűnözők is letelepedéshez juthatnának. Önök szerint négyszeres szűrő működik, hisz a Bevándorlási Hivatal mellett a TEK, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség is ellenőrzi a kérvényezőket. Lázár János szerint pedig a magyar hatóság még nem talált gyanús személyt.
Ez azt is jelenti, hogy a Magyar Nemzet oknyomozó újságírója egyedül hatékonyabban dolgozik, mint a magyar titkosszolgálat, valamint a bevándorlási és a terrorelhárítási hatóság együttvéve. Hiába tehát a kormány bevándorlásellenes kampánya, ha közben 16 ezer pénzes külföldinek teszi lehetővé a letelepedést, köztük, most már kimondhatjuk, bűnözőknek is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Adódik a kérdés, hogy ha elítélt bűnözők ennyire könnyen vehetnek letelepedési jogot, akkor hogyan tudjuk kizárni, hogy terroristák ezt nem tehették meg. A magyar hatóságok ennyire amatőrök lennének, vagy a magyar kormány nem engedi őket kellő hatékonysággal dolgozni? Tervezik-e a program felfüggesztését és a kötvényvásárlók valódi átvilágítását, vagy a kapzsiság hazánk nemzetbiztonságát is felülírja? Ezekben a kérdésekben várom az érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me