DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A Tudta?-kampányra, tájékoztató kampányra, ahol plakátok milliói, milliomegy plakát, több millió kis kék füzet is került a magyar lakosokhoz, amiben önök egy teljesen felesleges népszavazás részleteiről tájékoztatják a magyar lakosságot, ezekre önök milliárdokat költenek. Nem mondják meg ugyan, hogy mennyit, de szakértői számítások alapján ez nagyjában-egészében 8 milliárd forintba kerülhetett eddig a magyar adófizetőknek, amíg önök csak tájékoztattak, ez még nem is volt kampány.
Amíg ezekre önöknek van pénzük - nem kevés, sok: 8 milliárd forint, ez egy magyar középváros, egy húszezres város kétévi költségvetése -, addig a másik oldalon pedig azt kell elszenvedniük a magyaroknak, akiket önök nem tájékoztatnak, akiket önök nem látnak el, hogy például a Heim Pál Kórházban 24 műtét maradt el. 24 gyermek műtétje maradt el azért, mert nem volt elég altatóorvos.
Szülőktől tudjuk, akik elmondták, hogy azért vettek ki szabadságot, mert tudták, hogy akkor lesz a gyermekük műtétje, majd ez a műtét elmaradt. Pótolni nem tudják, mert a műtők foglaltak. És önök nem tettek ebben az ügyben semmit. Kampányolnak tovább, ebből is látszik, hogy ennek az országnak egyébként nem kormánya van, hanem kampánycsapata.
Továbbra is látjuk azt, hogy műtétek sora fog elmaradni és műtétek sora marad el. Ezt a főigazgató úr egyébként el is ismerte, a sajtóban elmondta többször, hogy több ilyen műtét fog elmaradni kapacitáshiány, orvoshiány, illetve rossz finanszírozás miatt. De persze azt is láttuk, és ezen a nyáron nagyon sokan megtanulták azt, hogy mi a gyermekhospice. A gyermek-hospice - hála a Jóistennek, eddig kedvesen tudták - olyan gyermekeknek és olyan szülőknek van, akiknek a gyermeke végzetes betegségben szenved, nem fogja megélni a felnőttkort, és az ő ellátásukról, illetve a szülőkről való gondoskodásról semmilyenfajta intézményrendszer Magyarországon nem gondoskodik.
Ilyen kettő van Magyarországon, egyik sem kap normatív támogatást. Az egyik ilyen a pécsi Dóri-ház. Önöket nem érdekelte az, hogy Pécsen a nyáron kikapcsolták a Dóri-házban a világítást, kikapcsolták az áramot, nem kapják meg az ott dolgozók a bérüket, pedig úgy gondolom, hogy ez egy olyan helyzet, amivel soha senki nem akar szembesülni, ez egy olyan helyzet, hogy aki véletlenül egyszer idekeveredik, annak meg kell adnunk mindent. A normatív támogatást is meg kell adni nekik, és mindenfajta segítséget meg kell adni.
Azt kérdezem: a kampányuk miatt mennyi műtét fog elmaradni 2016-ban? Megkaphatják-e esetleg a védőnők a bérkiegészítésüket, és mit tesznek azért, hogy ne menjenek el a szakemberek Magyarországról, és a gyermekeknek az ellátásáért? Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me