FÖLDI LÁSZLÓ

Full text search

FÖLDI LÁSZLÓ
FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ahogy azt Magyarország Kormánya is meghatározta, Magyarországon a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható, egészséges és minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaság kialakítása a legfontosabb cél. Ehhez szükséges egy hosszú távú nemzeti élelmiszergazdasági program, amelynek tervezetét a minap bocsátotta társadalmi vitára a földművelésügyi tárca.
Úgy gondolom, azzal mindannyian egyetértünk - ahogy Fazekas miniszter úr is fogalmazott -, meg kell becsülnünk azokat az erőforrásainkat, amelyeket őseinktől örököltünk, és amelyek ma is rendelkezésünkre állnak, szülőföldünk kincset érő termőföldjét, halállományban gazdag vizeinket, vadjainknak élőhelyet adó erdőinket, amelyekkel fenntartható módon kell gazdálkodnunk, miközben szem előtt kell tartanunk azt is, hogy a magyar élelmiszerek legnagyobb értéke természetességükben van.
Biztos vagyok abban, hogy a magyar élelmiszergazdaság képes a világ és Európa magas szintű fogyasztói igényeinek kielégítésére. Szinte minden ágazatban benne van a növekedés, a termelés felfutásának a lehetősége. Tudjuk, hogy a piaci lehetőségek kihasználásához szervezett és rendben működő termékpályákra, gazdatársulásokra és szövetkezésekre van szükség, a minőségi termelés érdekében pedig értékként kell megőriznünk GMO-mentességünket, óvnunk kell termőföldjeinket és vizeinket.
Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar mezőgazdaság versenyképességének megőrzése érdekében, illetve a hosszú távon is fenntartható mezőgazdaság kialakítása érdekében milyen célokat és beavatkozási irányokat tervez kijelölni a nemzeti élelmiszergazdasági program? Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me