LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Megértem az ellenzéki kritikákat, és ez, úgy gondolom, olyan vita lesz, ami évtizedeken keresztül fogja meghatározni minden kormány és minden ellenzéki törvényhozás viszonyát.
Egyet hadd jegyezzek meg, ami a szakgimnáziumok rendszerét illeti. Egy olyan országban, ahol nincs olyan gazdasági szereplő, aki ne azt mondaná, hogy a magyar szakképzés nem képes kiszolgálni munkavállalókkal, munkaképes fölkészültséggel, diplomával és tudással a gazdaságot, ilyen munkaadóval még nem találkoztam. Minden munkaadó ebben egyetértett. Tehát az, hogy valamit cselekedni kell, az nem volt kérdés, hogy át kell alakítani a szakképzés rendszerét. Ezért került ki a köznevelési rendszerből és került a gazdasági minisztériumhoz, hogy az igényeket, mármint a gazdasági igényeket össze tudjuk kapcsolni azzal a képzési struktúrával, ami nyilvánvaló, hogy nem volt jó.
Hogy lehet az, hogy miközben munkanélküliség van, százezer üres munkahely is van? Egymásnak ellentmondó adatok között élünk, miközben vannak, akik nem tudnak elhelyezkedni, ugyanakkor óriási munkaerő-kereslet is van.
Ami pedig az 1321 pedagógus bérelmaradását jelenti, itt ennek a portfólióföltöltésnek a szükségességétől nem tudott a kormány eltekinteni, ők pedig nem tették ezt meg. Ebből adódott ez a szám. Ez a harmadik válaszom a kérdésre. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me