DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő úr nyári filmes élményeire nem tudok reagálni, de mindenesetre az igen furcsa, hogy pár nappal azután hallgattuk meg ezt a felszólalást, hogy Budaházy Györgyöt sok év börtönre ítélték. Arról a Budaházy Györgyről van szó, aki mellett a jobbikosok számtalan alkalommal szimpátiatüntetést szerveztek. Ezt ön sem tagadhatja.
Ami Rogán Antalt illeti, egyértelmű, hogy mióta Rogán Antal közvetlenül segíti a miniszterelnök munkáját, egyre több politikai támadást intéznek ellene. Egy biztos, Rogán Antalnál senkit sem vizsgált alaposabban az ügyészség. Minden vizsgálat tisztázta a minisztert, és most éppen a rágalmazók ellen folyik eljárás.
(15.20)
Azon, ami történik egyébként, semmi csodálkoznivaló nincs, hiszen a baloldali kormányzás alatt a titkosszolgálat vezetője az alvilág egyik vezérével találkozott, és arról egyeztettek, hogy hogyan gyűjtenek és gyártanak lejárató anyagokat vezető jobboldali politikusokra. Az általuk összeírt listán Rogán Antal is szerepelt. Ezért a mostani történésekben semmi meglepő nincs (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.), és sajtóhírek szerint ez az ügy, együttműködés ma is tart.
Ami az uniós pályázatok kérdését illeti, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a kormány volt az, amelyik belső vizsgálatot indított az ügyben, az új pályázati rendszer megfelelően működött, kifizetés nem történt, így az államot nem érhette kár. Az előírásokat senki nem tudta kijátszani.
Azt egyébként helyes döntésnek tartjuk, hogy amennyiben egy képviselő úgy érzi, visszaéltek a nevével, akkor hozzájárul mentelmi jogának felfüggesztéséhez. Közös érdek, hogy minden tisztázandó kérdésre választ kapjunk. Egyébként önök, amikor Kovács Béla kémkedéses botránya kirobbant, először azt mondták, hogy nem fognak a mentelmi jog mögé bújni, aztán eltelt pár nap, és nagy erőkkel a mentelmi jog mögé bujdostak. Ha jól értem a felszólalását, akkor a Jobbik szívén viseli az átláthatóság ügyét, és rendet szeretne a közéletben. Ez rendben is van. De mégiscsak furcsa ez a felbuzdulás attól a párttól, amely továbbra is titkolózik az előbb említett kémkedéses botrányban, és nem hozza nyilvánosságra a belső vizsgálat eredményeit. Jellemző, hogy önök annak ellenére jelölték Kovács Bélát európai parlamenti képviselőnek, hogy már tudtak róla mindent. (Dr. Gyüre Csaba: Mert nincs semmi!) Miért nem aggódnak a közpénzekért akkor, amikor a képviselőcsoportjuk forrásainak jelentős része egyetlenegy rejtélyes vállalkozó cégcsoportjánál landol? Fuvarozó cégek és autós műhelyek írtak szakpolitikai tanulmányokat. Ön szerint ez rendben van?
Kétarcúságuk abban is tetten érhető egyébként, hogy úgy tűnik, nem vizsgálták ki, hogy milyen szerepet játszott a vadi új frakcióvezetőjük egy kiterjedt áfacsalási botrányban. Tehát önök úgy jelölték őt frakcióvezetőnek, hogy nem tisztázták ezt a kérdést. Vagy hogy egy eddig elfeledett ügyet említsek: mire gondolhatott Novák Előd akkor, amikor arról írt, hogy ki akarták szervezni a Jobbik százmilliós ingatlanjait? Jó lenne tudni, hogy ennek a kijelentésnek egyébként van-e köze ahhoz, hogy kitették a frakcióból, hogy most nincs itt. (Szilágyi György: Nincs ingatlan! - Zaj a Jobbik padsoraiból. - Az elnök csenget.)
Amíg ezekre a kérdésekre nem adnak megnyugtató választ, addig semmi másról nincs szó, csak arról, hogy a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me